Arasa'da yıkılacak

Malatya simge mekanlarına bir bir veda ediyor. Geçtiğimiz günlerde yıkımı tamamlanan Bakırcılar Çarşısı, Küçük Hal ve Kasap Pazarı'ndan sonra Malatya Buğday Pazarı(Arasa)'nın hasar alan bir bloğu da yıkılacak. 

Arasa'da yıkılacak

Malatya’da 6 Şubat’ta ağır hasar alan ve kentin ekonomisinin en önemli can damarı olan mekanlar tek tek yıkılıyor. Geçtiğimiz günlerde Bakırcılar Çarşısı, Kasap Pazarı gibi yapıların yıkımı tamamlanmıştı. Üreticinin ürünlerini vatandaşla buluşturduğu alanların başında gelen ve Arasa olarak bilene Malatya Buğday Pazarı’nın bir bloğu yaşanan depremlerde ağır hasar aldı. Pazarda ağır hasar alan bloğun yıkılması için hazırlıklar yapılıyor. İş yerlerini boşaltmaya başlayan esnaf üzüntü duyduklarını belirterek, hatıraları terk etmenin zor olduğunu ifade ediyor. 
Yıkım işleri etkileyecek
Buğday Pazarı esnaflarından Raif Özyiğit, depremden sonra pazardaki hareketliliğin durma noktasına geldiğini vurgulayarak, “İşler durma noktasına gelmişti, sonra biraz düzeldi ama şimdi iş yerleri de gidiyor. Bu bir afet şükredeceğiz rızkı veren Allah. Sabretmeliyiz ama bizim işlerde azalabilir.  Devletimiz herkese destek veriyor, serbest çalışanlara da verse iyi olur” dedi.