Arapgirli'ye zulümdür

CHP Arapgir Belediye Başkan Adayı Haluk Cömertoğlu, Esenlik deposunda tutulan 80 koli mor reyhan çayının bir başka partiden aday olduğu için iade edildiğini söyledi.

Arapgirli'ye zulümdür

Cömertoğlu’nun, Soykan Meydanı’nda mor reyhan çayının iadesi ile ilgili yaptığı açıklamaya, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci ile partililer katıldı. Depoda tutulan 80 koli mor reyhan çayının başka partiden aday olduğu için iade edildiğini belirten Cömertoğlu, Arapgir ve Malatya’nın bu şekilde cezalandırıldığını ifade etti. Cömertoğlu, “Sadece Arapgir’de yetiştirilebilen ve Türkiye’de tıbbı aromatik bitkilerde coğrafi işaret belgesi alan Türkiye’deki ilk ve tek ürün olma hüviyetine sahip Arapgir mor reyhanı çaya dönüştü. Şekerleme sanayisinde, lokum, badem şekeri gibi birçok reçel gibi birçok ürüne dönüştü. Esenlik Şirketi’nin 40 yakın marketinde satılmak üzere taleplerimiz değerlendirildi. Bir miktar mal alındı. Satmamak için adeta uğraşıldı. Depoda tutulan 80 koli mal bir başka partiden aday olduk diye iade edildi. Arapgir ve Malatya cezalandırıldı. Türkiye’de şu anda coğrafi işaret belgesi olan tek üretim budur ve yüzde yüz organik içildiği kadar sağlık malzemesi olarak da satılabilecek destek tedavisinde doktorlarımızın tavsiye ettiği bu çay, reyhan ürünleri, maalesef Malatya’mızda halkın elinden alındı. Üreticisinin elinden alındı ve iade faturası kesilerek geçen hafta Arapgir belediyemizin satmış olduğu firmaya iade edildi. Beydağı küçük kafalar doğurmaz, Beydağı zirvedir. Malatya’da her zaman geçilmesi zor olan bir memlekettir. Yönetimde bir zafiyet var. Siyasette bir zafiyet var. Biz yerel yöneticiyiz. Savaş yapmıyoruz. Savaşanın kazananı olmaz. Şehrin çöpçüleriyiz. Mor reyhanın satışının engellenmesi Malatya’ya Arapgirli’ye bir zulümdür. Bu hareket, hem Arapgir’deki hem de Malatya’da ki 30 bin Arapgirliye yapılan bir hakarettir“ dedi.

Üreticileri cezalandırıyorlar

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ise, “Maalesef bugün böyle bir olayı yaşadığımız için Malatya’mıza Aragir'imize böyle bir haksızlığı yaşattıkları için bu siyasi yöneticilere söylenecek söz bulamıyorum. Bugün Aragir'imizin öz değerini tarımsal kalma adı altında bu ürünümüzü sadece ve sadece başka bir siyasi partiden aday olduğu için bu noktaya getiren siyasi zihniyeti yazıklar olsun. 80 koliyi iade etmiş iade edilen seksen koliyi şahsımız olarak aldık ücretsiz olarak hemşerilerimize protesto kınamak adına dağıtacağız. Malatya’yı, üreticileri cezalandırıyorlar. Soruyorum Esenlik Şirketi sadece birilerinin arka bahçesi mi?  Malatya'nın öz değeri değimli yüreği yetiyorsa helvayı raflardan indirsinler. Milletvekillerinin kurdukları şirketin mallarını o raflardan indirsinler. 1 Nisan'da hesabını soracağız. Sonuna kadar Arapgirlilerin, Malatyalıların, başkanımızın, üreticilerimizin yanındayız. Bu haksızlıklar, yandaşlık, adaletsizlik, kayırmalar kesinlikle son bulacak” diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından 80 koli mor reyhan çayı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.