Arapgir, Oğuz Boylarının Mirasına Ev Sahipliği Yapıyor

11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen IV. Uluslararası Oğuzlar Sempozyumu, Arapgir Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı.

Arapgir, Oğuz Boylarının Mirasına Ev Sahipliği Yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arapgir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 11-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen IV. Uluslararası Oğuzlar Sempozyumu, Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılışta, Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Genç, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Talas, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahire Hüseynova ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu protokol konuşmalarını yaptı.

Sempozyumun ilk gününde, Prof. Dr. Necati Demir’in “Tarih İçinde Oğuz Türklüğü” başlıklı konferansı ve farklı akademisyenlerin aile yapısı, tarih ve kültürel miras üzerine sundukları panel oturumları gerçekleştirildi. Programın ikinci gününde, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, katılımcıları Arapgir’in tarihi ve kültürel değerlerini tanıttığı bir geziyle ağırladı.

Başkan Cömertoğlu, konuşmasında Arapgir’in, Oğuz Boyları’nın kültürel mirasını yaşatan bir yer olduğunu belirterek, “Anadolu’yu yurt edinen Oğuz Boylarının emanetçisiyiz ve bu mirası korumak için çalışıyoruz,” dedi. Cömertoğlu ayrıca, bu tür sempozyumların bölge kültürünü daha da tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Etkinlik, akademik çalışmaların yanı sıra kültürel gezilerle devam ederken, katılımcılar Oğuz kültürüne dair değerli bilgileri paylaştılar ve sempozyumun sonunda katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür edildi.