Arapgir'den Özel İkram: Mor Reyhan Şerbeti Aşure Etkinliğinde

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Etkinlikte vatandaşlara aşure ve Arapgir Mor Reyhanından yapılan reyhan şerbeti ikram edildi.

Arapgir'den Özel İkram: Mor Reyhan Şerbeti Aşure Etkinliğinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı tarafından İl Binası önünde düzenlenen aşure programına katılım sağladı. Etkinlikte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Barış Yıldız, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ve diğer önemli isimler de hazır bulundu.

Arapgir'den Özel İkram: Mor Reyhan Şerbeti Aşure Etkinliğinde

Reyhan Şerbeti İkramı

Aşure etkinliğinden önce, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından vatandaşlara Arapgir’in Coğrafi İşaret Belgesi alan Mor Reyhanından yapılan reyhan şerbeti ikram edildi. Bu ikram, ilk kez tadımını gerçekleştiren ve tadını özleyen vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Dualar ve Aşure Dağıtımı

Etkinlik, Malatya Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli’nin yaptığı duanın ardından aşure ikramıyla devam etti. Vatandaşlara aşure dağıtımı esnasında konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Arapgir'den Özel İkram: Mor Reyhan Şerbeti Aşure Etkinliğinde

Başkan Cömertoğlu’nun Açıklamaları

“Bugün İl Teşkilatımızın düzenlemiş olduğu program ile hemşehrilerimize kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olan aşure ikramında bulunduk. Bu günlerde birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İkramlarımızı gelenekselleştirerek hem inançlarımızın gereğini yerine getiriyor, hem de vatandaşlarımızla bir araya gelip, kucaklaşıyoruz. Aşuremiz bereketli, birliğimiz daim olsun. İl Teşkilatımızın aşure ikramının yanında Arapgir Belediyesi olarak Coğrafi İşaret Belgesi alan Arapgir Mor Reyhanımızdan yaptığımız Reyhan Şerbeti ikram ettik, ilk kez tadımını gerçekleştiren ve tadını özleyen vatandaşlarımızın memnuniyeti bizleri mutlu etti. Sağlık İçin Reyhan İçin” dedi.