Aranızdaki problem ne?

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi arasında yaşanan billboard sökme tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, 'Hani sizler beraber ıslanmıştınız yağan yağmurda, hani sizler değil miydiniz beraber aynı yolda yürüyenler? Peki, şimdi aranızdaki bu problemler nedir?' diye sordu.

Aranızdaki problem ne?

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı haftalık basın açılamasında, "Geçtiğimiz günlerde Yeşilyurt Belediyesi ilçenin muhtelif yerlerine belediyenin yapmış olduğu icraatları billboardlar giydirerek halka göstermişti ancak hemen asılmasının ardından billboardlar Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülerek yerlerine yenileri ve farklı billboardlar astı. Ülke sermayesi, halkın vergileri tarafından ödenerek asılan billboardlar neden söküldü? Bu israf değil mi? Bu billboardların kaç liraya mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Üç yüz beş yüz değil binlerce lira. Peki, bu belediyeler sizlerin değil mi? Aynı parti mensubu değil misiniz? Hani sizler beraber ıslanmıştınız yağan yağmurda, hani sizler değil miydiniz beraber aynı yolda yürüyenler? Peki, şimdi aranızdaki bu problemler nedir? Rant kavgası mı? Egolarınız mı? Bu halkın vergileri ile ödenen bu billboardların hesabını kim verecek? Aslında hesap bir yana ancak bizleri yönetenlerin hele ki aynı siyasi partinin mensuplarının başkanlarının bu tutumu çok yanlış.

Bu tutum ve davranışlar küçük düşürür

Burada sayın Çınar’ın ve Yeşilyurt halkının iradesi Büyükşehir’in bu eylemiyle hiçe sayılmıştır. Büyükşehir koordinasyon sağlar, asla başkanlık veya büyüklük taslayamaz. Aynı zamanda hiçbir ilçe belediyesi de Büyükşehir’e karşı gelemez, menfi bir tutumda olamaz. Herkes kendi meşru ve kanunla sabit olan sınırlar üzerinden icraatını yapmalı. Bu tutum ve davranışlar bu yöneticileri halkın nezdinde küçük düşürür. Ayrıca o kadar Malatya'nın problemi varken kişisel sorunlarla uğraşmak ne kadar doğrudur soruyorum sizlere?

Amacımız temiz ve ilkeli siyaset

Burada bizlerin tutumu asla ne Yeşilyurt Belediyesi'ni haklı çıkarmak veya savunmak değildir. Aynı zamanda amacımız Büyükşehir Belediyesine bu eylemi için kızmak veya muhalefet etmek de değildir. Buradaki esas maksadımız konu her ne olursa olsun burada yapılan halka yapılmıştır. Zira bu billboardların sökülmesi israftır. Bizim üzerine basa basa durduğumuz nokta israf konusudur. Yoksa Malatya Büyükşehir Belediyesi de bizimdir Yeşilyurt Belediyesi de bizimdir, Battalgazi Belediyesi de bizimdir. Amacımız temiz ve ilkeli siyaset yaparak buradaki yanlışı söylemek ve yanlışa çözüm bulmak, tavsiyede bulunmaktır. Hepimizin malumu israf dinimizce yasaklanan günahlardan biridir. Muhafazakar demokrat kişilerin israf yapması da çelişkilerini göstermektedir. Bir an önce bu talihsiz davranışların son bulmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Aranızdaki problem ne?
Aranızdaki problem ne?
Aranızdaki problem ne?
Aranızdaki problem ne?