Ankara'nın Gündemi 'Malatya' Olacak!

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatyalı esnafların sorun ve taleplerini Ankara'ya iletecek.

Ankara'nın Gündemi 'Malatya' Olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın 12 Ağustos Pazartesi günü Ankara’da esnaf temsilcileri ile yapacağı toplantıda Malatya’nın ve deprem bölgesindeki esnafların sorun ve taleplerini dile getireceğini ve hazırlanan dosyayı takdim edeceğini bildirdi. 

Malatya'nın sorunları Ankara'da konuşulacak

Malatya ile deprem bölgesindeki esnafların büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu belirten Başkan Şevket Keskin, “Malatya esnafı büyük bir mağduriyet içerisindedir. Esnaf ayağa kalkmadan deprem bölgeleri ayağa kalkamaz. Malatya’da öncelik, ticari hayatın bir an önce hayata geçirilerek canlandırılması gerekmektedir.” dedi.

Mücbir sebep halinin uzatılması ile birlikte esnafın vergi ve prim borçlarını silinmesini sürekli dile getirdiklerini kaydeden Başkan Keskin, “İlimizde meydana gelen deprem sonrasında ilimiz mücbir sebep ilan edilmiş vergiler, SGK ve Bağ-Kur primleri, gelir, stopaj vergileri, Damga Vergisi, KDV, MTV vergisi 31 Ağustos 2024 tarihine kadar ertelenmiştir. Esnaf sadece beyannamesini verebilmekte parası olmadığından ödemesini yapamamaktadır. Depremler nedeniyle vergi, sosyal güvenlik, kredi, kira ve piyasaya olan diğer borçlarını ödeyemeyen esnafımız devletimizden destek ve katkı beklemektedir. Mücbir Sebep Halinin uzatılmasını talep ediyoruz. Deprem bölgesinde bulunan İşyeri ve evi yıkılan esnaflarımızın SGK ve Bağ-Kur primleri, gelir, stopaj vergileri, Damga Vergisi, KDV, MTV, vergi, elektrik, doğalgaz ve  2023 yılından önceki tüm girdilerinin silinmesini  borçlarının devletimiz  tarafından karşılamasını talep ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.

Malatya'nın sorunları Ankara'da konuşulacak

Keskin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sunacağı dosyasında deprem bölgesi esnafa ayakta durabilmesi için mutlaka birikmiş olan devlet alacaklarının silinmesi gerektiğini talebesinin de yer alacağını da aktararak, “Deprem bölgesindeki esnaflarımız mutlaka faizsiz kredi ve hibelerle desteklenmeli, Esnaflarımızın birçoğu zamanında borcunu ödeyemediğinden sıkıntı çekmekte ve yüksek faiz oranları ile de bankalardan kredi kullanamamaktadır. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi faiz oranı %29 olarak uygulanmakta. Bu faiz oranı makul seviyeye düşürülmeli.” dedi.