Zulmün yayılmasından endişeliyiz

Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmek amacıyla, Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 'Mazlum Coğrafya ve Filistin' başlıklı program düzenlendi. Programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Suriye, Türkiye'ye geliyor. Irak Türkiye'ye geliyor. Acaba bu bölgede ateş evimize düşerse biz nereye gideceğiz?' ifadesini kullandı.

Malatya'da Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda, Filistin'deki katliama dikkat çekmek amacıyla "Mazlum Coğrafya ve Filistin" başlıklı program tertip edildi. Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen programa Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin katıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Güder, Filistin'deki zulümden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Biz sizinle beraberiz

İnsanların direnişleri Allah'ın izniyle Gazze'nin zaferi olacak diyerek söze başlayan Güder, "Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyanın neresinde bir zulüm varsa o zulme karşı çıkmak bizim görevimizdir. Şiarıyla ilk günden beri mücadelesini devam ettirmek sadece Filistin'de değil birçok mazlum coğrafyada. Dün Dışişleri'nde sorumlu başkanımızla oturduk, konuştuk yarım saat kadar konuştuk. Hakikaten konuşunca insanın yüreği dayanmıyor. İnsanın tahammülü artık bir noktada tükeniyor. Yani Filistinlilere şu yaptıklarımızla elhamdülillah diyoruz. Değildir. Biz sizinle beraberiz. Sizinle beraber olmaya devam edeceğiz. Hepimizin üzerine düşen sorumlulukların olduğunu inanıyorum" şeklinde konuştu.

Savaşın yayılmasından korkuyorum

Yardımlar konusunda niyetin önemli olduğunu vurgulayan Güder, "Yardım etme noktasında elinden geleni, kimi maddi, kimi manevi olarak destekliyorlar. Biz belediye olarak da üzerimize düşeni yaptık. Yapmaya da inşallah devam edeceğiz. Ömer Derin burada, İHH'nın başkanı. Onunla İHH'nın genel başkanı ziyaret etmiştir. Bir hafta öncesinde hakikaten çok incitici bir ifade kullanmıştı. İnşallah öyle olmaz. Bu savaşın coğrafyaya yayılmasından korktuğunu söyle ve bunun da kısa sürede gerçekleşebileceğini ifade etmişler. Hakikaten coğrafyaya yayılırsa yani biz nereye gideceğiz? Hani Suriye, Türkiye'ye geliyor. Irak Türkiye'ye geliyor. Acaba bu bölgede ateş evimize düşerse biz nereye gideceğiz? Nereye inanıyorum ki o gün ayaklarımız geri gitmesin. Bu hassasiyeti şu an bize hissettirdikleri için, yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Bakmadan Geçme