Zam için isabetli gece

Memur Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, resmi gazetede yayınlanan ÖTV zammına tepki gösterdi. Söylemez, '15 Temmuz zam için isabetli bir gece oldu' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları arttı.
Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yapılan zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yapılan ÖTV artışına sosyal medya hesabından tepki gösteren Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, “Bence de sayın Şimşek ekonomiyi toparlayacak(Çalışan ve emekliler de birkaç yıl aç kalsın. 15Temmuz da zam için isabetli bir gece oldu. Emeklilerimize yüzde 25, Akaryakıta bir gecede yüzde 25, Son haftalar ve aylardakileri de unutmayalım. Akaryakıt fiyatlarında yapılan bu artışlar bugünden itibaren bütün gider kalemlerine fazlasıyla yansıtılacaktır. Fiyatlar artacak,enflasyon yükselerek sabit gelirlilerin, emeklilerin alım gücü daha da düşecektir. Kamu işvereni enflasyon beklentisi ve hedefi rakamlarını güncellemelidir. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına bu artışları dikkate alarak; adil, alım gücünü yükseltecek ve beklentilerimizi karşılayacak tekliflerle gelmelidir” ifadeleri kullandı.

Yorumlar 1
Hasan 16 Temmuz 2023 16:59

Siz de onların yalakası değilmisiniz

Bakmadan Geçme