Yusuf Dikeç Kimdir? Spor Kariyerine Nasıl Başladı? Nereli..

Kahramanmaraşlı sporcu Yusuf Dikeç, 2008'den bu yana katıldığı beş Olimpiyat'ta nihayet madalya kazandı. Dünya sıralamasında sekizinci sırada yer alan Dikeç, kariyerine bir Olimpiyat madalyası ekleyerek Türkiye'yi gururlandırdı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 1 Ocak 1973 tarihinde doğan Yusuf Dikeç, spor kariyerini Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde sürdürerek önemli başarılara imza attı. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca dallarında Türkiye'yi temsil eden Dikeç, Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak adını duyurdu.

Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 50 metre tabanca kategorisinde yarışarak 550 puanla 22'nci sırada yer aldı. Ancak en büyük başarısı, 2008'den bu yana aralıksız olarak katıldığı beş Olimpiyat'tan sonra nihayet madalyaya ulaşması oldu.

Dünya sıralamasında sekizinci sırada yer alan Dikeç, kariyerine dört Dünya Şampiyonası, 10 Dünya Kupası ve 11 Avrupa Şampiyonası madalyası ekledi. Son olarak kazandığı Olimpiyat madalyası ile Yusuf Dikeç, Türkiye'nin gururu olmayı başardı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme