YMS'nin ligde çekilme gerekçesi belli oldu

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Turgut Koç, TFF'nin güvenlik endişeleri, tesisler ve stadyumdaki hasarlar nedeniyle Yeni Malatyaspor kulübünün 2023-2024 futbol sezonunda ligden çekilme talebi onayladığını açıkladı. 

1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yeni sezon için ligden çekilme talebi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kabul edilmişti. Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Turgut Koç, yaptığı yazılı açıklamada; TFF'nin; güvenlik endişeleri, tesisler ve stadyumdaki hasarlar nedeniyle kulübün talebini kabul ettiğini duyurdu. Koç, “6 Şubat'ta yaşamış olduğumuz asrın felaketi diye adlandırılan depremde hayatını kaybeden, futbolcumuz Ahmet Eyüp Türkaslan, personelimiz İkbal Sıla Dinçer ve tüm kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Depremin, şehrimize olumsuz etkisi, elbette ki spora da son derece etki etmiştir. Gerek deprem sonrası yaşanan güvenlik endişeleri, gerek tesisler ve stadyumdaki hasarlar nedeniyle 2023-2024 futbol sezonunda faaliyetlere katılıp katılamayacağımız ile ilgili futbol federasyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Yeni Malatya Spor Kulübü'nün ligden çekilme talebi onaylanmıştır. Bu kararın, kulübümüzün geleceği ve faaliyetlerimizin devamı için en uygun karar olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Daha güçlü bir Yeni Malatyaspor inşa edeceğiz

Bu süreçte, depremin yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek ve tesisleri onarmak için gereken çalışmaları yapacaklarını ifade eden Koç, “Sporcularımızın kariyerlerine devam etmeleri adına yönetim olarak tüm imkanlarımızı ve ilişkilerimizi kullanmayı planlıyoruz. Depremin etkilerini mümkün olan en kısa sürede atlatarak spor faaliyetlerine geri dönmek için tüm paydaşlarla işbirliği yapacak ve çalışmalara katkı sağlayacağız. Depremin getirdiği zorlukları aşarak, gelecekte tam anlamıyla faaliyetlerimize devam edebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Değerli Malatya halkı ve futbolseverler, sizlerin desteği ve sabrı bizim için çok önemlidir. Bu süreçte birlikte hareket ederek, daha güçlü bir Yeni Malatya Spor Kulübü inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar 1
Kenan ESKİBAĞLAR 01 Ağustos 2023 09:45

Zaten geçen sezon hak etmişti lig 20 takıma çıkınca heybeye kaldı MALATYA diye bir şehir yok 10 yıl boyunca kimse gitmez şehir saat 7 diden sonra hayalet şehir resmen

Bakmadan Geçme