Yeşilyurtta kurban kesim yerleri belli oldu!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Kurban Bayramı öncesi ilçede 36 ayrı noktada kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini açıkladı.

Yeşilyurt Belediyesi, 9 gün sürecek olan Kurban Bayramı öncesinde ilçede huzurlu ve sağlıklı bir bayram yaşanması için tüm tedbirleri aldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından, kurban satış ve kesim yerlerinden ibadethanelere, mezarlıklardan park ve bahçelere kadar yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Yeşilyurt Belediyesi, Kurban Bayramı İçin Tüm Tedbirleri Aldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Kurban Bayramı öncesinde ilçede yapılan hazırlıkları ve alınan tedbirleri anlattı. İlçede 36 noktada kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini belirten Başkan Geçit, vatandaşların bayramı huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığını söyledi. Market, tatlıcı, pastane ve pazar yerlerinde gıda denetimleri yapılırken, mezarlıklar, park alanları, refüjler ve kaldırımlar temizleniyor. Ayrıca, kurban kesim yerlerinde hijyen kurallarına uyulması için Zabıta ve Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü personeli, Veteriner Hekimler ve Din Görevlilerinden oluşan ekipler görev yapacak. Başkan Geçit, bayram süresince vatandaşların taleplerine anında cevap verileceğini ve tüm ekiplerin sahada olacağını belirtti.

“Ekiplerimize talimatlarımızı verdik”

Kurban Bayramının ilçe genelinde huzur içerisinde yaşanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Başkan Geçit, “Yeşilyurt Belediyesi olarak Kurban Bayramının ilçemizde huzurlu, güzel ve bayramın ruhuna uygun ortamlarda geçmesi için her türlü önlemi aldık. İlgili kamu ve kurumlarıyla işbirliği ve koordineli olarak yürüttüğümüz hizmetlerle arife gününden bayramın sonuna kadar kendi görev ve yetki sahamızdaki hizmetleri layıkıyla yerine getirmek için ekiplerimize gerekli talimatları verdik. İlçemizin 36 farklı noktasında kurban satış ve kesim yerini belirledik, kurban ibadetlerinin sağlıklı ve temiz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm önlemleri alacağız. Satış ve kesim noktalarının temizliği, kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlara ve taleplere ekiplerimiz anında müdahale edecek olup, hemşehrilerimiz istek ve taleplerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden ilgili birimlere rahatlıkla iletebilirler. Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü personellerimiz ise market, pastane, lokanta ve pazar yerleri gibi alanlarda rutin denetimlerine ağırlık verirken, hem kurban satış ve kesim yerlerinde ki çalışmalara destek verecekler hem de vatandaşlarımızın alış veriş yaptığı alanlarda ki denetimlerini de sürdürecekler. İlçemizin farklı noktalarında bulunan mezarlık alanlarının düzenlenmesi ve temizliğiyle ilgili çalışmalarımızda tüm hızıyla devam etmektedir. Bizlerde bayram boyunca sahada olup hem çalışmaları yerinde takip edeceğiz hem de hemşehrilerimizle bir araya gelerek bayramın sevincini, coşkusunu ve heyecanını birlikte yaşayacağız. Yeşilyurt Belediyesi olarak bayrama her yönüyle hazırız, ilçemizin beraberlik ve kardeşlik atmosferine yakışacak güzel bir bayram yaşamak için her zaman olduğu gibi 7/24 sahada hemşehrilerimizin emrinde olacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme