Yeşilyurt'u dünya tanıyor

Yeşilyurt Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, Başkanvekili Esin Tanrıverdi başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme geçilmeden önce Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) grubu adına  konuşan Tayfun Çakır, 'Yeşilyurt belediyesi hiçbir dönemde bu kadar reklam olmamıştı, artık sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tanınıyoruz, bu konuda başkanımıza teşekkür ediyoruz' açıklamasını yaptı.

Yeşilyurt Belediyesi 2023 yılının son toplantısı olan Aralık toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanvekili Esin Tanrıverdi Başkanlığında Gedik Kültür Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Belediye sınırları içerisinde kalan mahallelerin imar sorunlarının görüşüldüğü toplantıda gündem maddelerinde geçilmeden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) grubu adına söz alan ve arsa satışı hakkında konuşan Tayfun Çakır, "Yeşilyurt Belediyesi hiçbir dönemde bu kadar reklam olmamıştı, artık sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tanınıyoruz, bu konuda başkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz

Gündemde yapay zekayla arsa satışı olarak yer alan konu hakkında açıklamalarda bulunan Çakır, "Yeşilyurt belediyesi hiçbir dönemde bu kadar reklam olmamıştı, artık sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tanınıyoruz, bu konuda başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkanımız belediyeyi adeta reklamın iyisi kötüsü olmaz edasıyla yönetiyor. Şimdi sizlere bir hikâye aktarmak istiyorum; Anadolu'da bir belediyede meclis arsaların satılması için encümene yetki veriyor, arsalar ihaleye çıkarılıyor ve satılanlar satılıyor. Daha sonra encümen satılanları satıldı şeklinde satılmayanları ise satılmadı diye karara bağlıyor. Ardından satılan arsaların işlemleri başlıyor ve kime, ne kadara satıldı, bankaya para yattı mı hepsinin evrakı düzenlenip, encümen ve ilgili belediye yetkililerince imzalanıyor ve en sonunda da sayın başkanımız bu kararları imzalıyor. İşte bu imzalı belgelerle tapuda arsa devirleri yapılıyor. Son olarak basında bu arsaların satışı ve arsa paralarının yatıp yatmadığı ile ilgili haberler yayılınca, belediye; işin belediyede çalışan bir kişinin yapay zekâyla bilgisayar üzerinden sahte evrak tanzim ederek herkesi kandırdığını iddia ediyor" dedi.

Kandırılma lüksümüz olamaz

Konuya neden hikâye dediğini açıklayan Çakır, "Gerçekten tam bir Aziz Nesin hikâyesi. Bu bir kişinin bilgisayar başında yapacağı bir iş değildir, üstelik bu bahsi gecen arsalar satılmayan arsalar, bunlara tekrar encümen evrakı hazırlanması ve işlemlerin yeni baştan başlaması Sıradan bir vatandaş dahi bir ev veya arsa satacağı zaman tapuda soruyorlar paranı aldın mı diye, sizler nasıl oluyor da bu arsaları satıyor ama paralarını almadan devirlerini vermiş oluyorsunuz. Hadi diyelim siz hiç bunları akıl edemediniz ve bir arkadaşınız yapay zekayı kullandı; Allah aşkına bu arsalar sizin şahsi malınız değil, tüm Yeşilyurt halkının ortak malıdır. Öyle rastgele önünüze gelen her evrakı imzalayarak, yalan yanlış arsa satarak, kandırılma lüksünüz olamaz" şeklinde konuştu.

Başkanımız kandırılmış

Arsa satışlarına karşı olduklarını vurgulayan Çakır, "Şimdilik duyup öğrendiğimiz sadece bu açıklanan 10 parsel. Şimdiye kadar her ay meclis oturumlarında kendi oylarınızla arsa satışı için sürekli yetki alıyorsunuz. Acaba belediyede bu şekilde daha ne kadar arsa gitti kimsenin haberi yok, çünkü öyle anlaşılıyor ki başkanımızın belediyeden haberi yok. Biz bu işin kesinlikle örgütlü ve planlanmış bir iş olduğunu düşünüyoruz. Tabii ki gri pasaportta olduğu gibi yine bir kurban seçilir, O suçunu itiraf eder ve başkanımız ve hepiniz kenara çekilir. Bu belediyeyi halk başkana emanet etmiştir ama sayın başkanımızın belli ki hiçbir şeyden haberi yok ve her zamanki gibi kandırılmış. UNESCO'dan sahte ödül alırken kandırıldı, eniştesine 1. derece yakınına kitap ihalesi verdi bilmiyordu, yeğeni İŞGEM'e müdür atandı haberi yoktu, gri pasaport olayından sonradan haberi oldu. Gerçekten de başkanımız her şeye inanıyor ve ne yazık ki çok çabuk kandırılıyor, bizimde tek kazancımız tüm ülkenin gündemine gelmek oluyor. Ama bizler şunu bir kez daha ifade etmek isteriz; kamunun malı olan bu arsaların satış süreci aydınlanıncaya ve tüm suçlular cezalarını çekinceye kadar bu işin peşini bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme