Yerinde dönüşümü TOKİ yapsın

6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan Malatya'da birçok bina yıkıldı. Yıkımlar sonrası Malatya'da yerinde dönüşümde kredi ve hibe için verilen fiyatlarda bir binanın yeniden yapılmasının zor olduğunu belirten Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Ertan, kararın yeniden değerlendirilmesini ya da yerinde dönüşümün TOKİ tarafından yapılması gerektiğini söyledi. 

6 Şubat depremlerinin ardından büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da TOKİ tarafından rezerv alanlarına deprem konutları inşa edilirken, yerinde dönüşüm projesi ile de vatandaşların kendi arsalarına evlerinin yapmalarına imkan sağlanıyor. Yerinde dönüşüm kampanyalarında hibe ve kredi miktarları arttırılarak, konutlar için 750 bin lira kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin lira hibe, 1 milyon lira kredi, iş yerleri için 400 bin lira hibe, 400 bin lira kredi verileceği açıklandı. Ancak verilen fiyatın düşük olduğunu belirten Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Ertan, “Malatya'da yerinde dönüşüm büyük bir istek. Ama şu ana kadar bir mühendisle, bir inşaat firmasıyla anlaşan kimse yok. Cumhurbaşkanımızın son bir gayretiyle resmi gazetede yayınlandı. Yedi yüz elli bin lira hibe, yedi yüz elli bin lira da kredi verilmesi kararı çıktı. Biraz sevindik. Ama biz gördük ki Malatya'da bir buçuk milyon lira ile bir binanın yeniden yapılması mümkün değil. Cebinizde de öyle fazla para yok ki biz bu binaları yeniden ayağa kaldıralım. Cumhurbaşkanımızın yeniden bir değerlendirme yapmasını, hibeyi ve kredi miktarını artırmasını bekliyoruz. Ya da bunun TOKİ marifetiyle yapılmasını istiyoruz. Bizim müteahhitlerin insafına bırakmasınlar veya müteahhitler çok sıkı denetlensin” dedi.

Yorumlar 1
Adem 21 Ekim 2023 11:03

Malatya Net haberin ve diğer haber kanallarının oldukça yararlı olabilecek bu tür haberlerin,sürekli gündemde kalması için, sayısının artmasını temenni ederiz.çokça sağolun iyi çalışmalar.kent konseyi görevlisine teşekkür ederiz.gerçek şu ki tokiye talebin azaltılması devlet ve millet yararına.yetkilerin paylaştığı bilgilere göre bir toki evinin alt yapısıyla beraber oldukça masraflı olduğu muhakkak.sağlamlık açısından muazzam ama yaşanabilir olması açısından da maalesef oldukça vasat olan bu yapılara talebin azalması herkesin yararına.İnşallah yerinde dönüşümün desteği gerçek mali değerler üzerinden tam desteklenir.yoksa tokiye olan talep patlaması idarecileri de patlatır.ve devlete olan maddi kayıp yerinde dönüşüme verilecek destekten çok daha yüksek olması kaçınılmaz.

Bakmadan Geçme