Yerinde dönüşümde kat müjdesi

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Malatya'ya nefes olacak hibe ve kredi desteğinin zemin+7 kata kadar artırıldığının müjdesini aldıklarını söyledi.


6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da ki mimari ve kentsel tüm sorunları tespit edip çözüm bulunması noktasında çalışmalar yürüten Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, son gelişmelerin Malatya'nın daha hızlı ayağa kalkması nlamında kendilerini umutlandırdığını söyledi.
Yıkık ve ağır hasarlı binaların Yerinde Dönüşüm hibe ve kredi imkanlarından faydalanabilmesi için Zemin+4 kat şartının daha önce açıklandığını hatırlatan Fidanel, "Mimarlar Odamızın teknik çalışmaları sonucunda Bostanbaşı, Tecde, Karakavak, Yakınca, Çilesiz, İnönü Caddesi, Yeşilçam Caddesi, Fuzuli Caddesi gibi yüksek katlı binalarımızın bulunduğu yerlerde mevcut parselde zemin+4 kata aynı bağımsız bölümlerin sığdırılamadığını mimari çizimlerimiz sonucunda tespit ettik. Bu konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye ilk olarak 4 ay önce bildirdik ve yerelde yapmış olduğumuz tüm toplantılarda dile getirdik. Mimarlar Odamızın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, Milletvekilleri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün girişimleriyle Malatyaya nefes olacak hibe ve kredi desteğinin zemin+7 kata kadar artırıldığının müjdesini almış bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Konutlarını yerinde dönüşüm projesi ile yapmak isteyen depremzedelere çağrıda bulunan Fidanel, "Vatandaşlarımız projelerini hızlıca çizdirip ilgili belediyeden ruhsatını alarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurularını yapabilirler. Belediyelerin belirlediği maksimum kat sınırı olduğu için Malatyada zemin+6 kata kadar bu destek verilecek. Toplam bağımsız bölümün sığdırılması anlamında herhangi bir engel kalmadı." şeklinde konuştu.

Fidanel, konuşmasını şöyle tamamladı: "Malatyamızın daha hızlı dönüştürülmesi adına son derece önemli ve güzel bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte emeği geçen Sayın Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Büyükşehir Belediyemize, Vekillerimize ve özellikle Çevre Şehircilik İl Müdürümüz Katip bey'e Malatya adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Yorumlar 8
Zeliş yılmaz 05 Kasım 2023 10:31

D6Q1

H6TQ 05 Kasım 2023 10:29

Bu ölenlerin vebalini nasıl vereceksiniz. birde müjde olarak veriyorlar.

Metin Kara 03 Kasım 2023 22:45

Yazıklar olsun. Umumun menfaatini şahısların menfaatine tercih ettiğiniz için ve gelecek nesillere modern bir şehirde yaşama yerine beton kütlelerden oluşan bir şehir bırakıp şehrin geleceğini arsa spekülatörlerinin hak sahipliğinden elde edemediklerini kat artışı yaparak verdiğiniz için yazıklar olsun sizlere. Gelecek nesillerin şehrini bilimin öncülüğüne değilde arsa spekülatörlerin süfli menfaatlerine peşkeş çeken Mimarlar odası başkanına en azında yazıklar oldun diyeceklerdir.

Tune 03 Kasım 2023 21:40

Elazığ dada aynısı oldu oradada zemin+4 ile başladı depremden 1 yıl sonra 30 kat yaptılar...

Öztürk 03 Kasım 2023 20:09

Kesinlikle 0+4 olmalı yüksek kat nasıl yüz güldürüyor ne çabuk unuttuk 50000 insanımızı çok üzgünüz Malatya da arazi mi yok ki yüksek katta ısrar ediyoruz.

M Cahit karabulut 03 Kasım 2023 08:45

Adapazarı 4 kat Malatya niçin zemin +7 biri açıklasın.

Fukara 01 Kasım 2023 23:07

Önce 5 sonra 7 ileride 20 yaparsa akparti

Üzgün 01 Kasım 2023 16:34

Biz akıllanmayız. Hiç bir musibetten ders almıyoruz. Şimdi zemin + 7 kat dediyseniz yarın onu 15' ede çıkarırsınız. Malatya aktif fayların olduğu bir bölgede. Yapmayın kıymayın canlara unutmayın 6 şubatı.

Bakmadan Geçme