'Yerinde dönüşümde 4 kırmızı çizgiden taviz yok'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan 'Yerinde Dönüşüm' projesine başvuru sayısı 270 bin 170 ulaştı. Bakan Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesinin depremzedeler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, yerinde dönüşüm projesinde 4 kırmızıçizgiyi tavizsiz uyguladıklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı tarafından deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular rekora gidiyor. Başvuru sayısı 270 bin 170 ulaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından ‘Yerinde Dönüşüm' projesinin gördüğü büyük ilgiye dair paylaşımda bulundu. Özhaseki, paylaşımında; “Yerinde Dönüşüm projemize başvurular her geçen gün daha da artıyor! Bugün itibarıyla "Yerinde Dönüşüm" projemize; 210 bin konut, 40 bin iş yeri olmak üzere 250 bin 170 başvuru aldık. Vatandaşlarımızın bu teveccühü, projemizin ne kadar doğru ve yerinde bir proje olduğunun net bir göstergesidir. Bu kapsamda ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen, bizlere ve projemize güvenini gösteren, her daim omuz omuza olduğumuz tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Yerinde Dönüşüm ”projesinde 4 kırmızıçizgiyi tavizsiz uyguladıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın olduğu yerlerde, dere yatakları ve zeminin uygun olmadığı bölgelerde yapılaşmaya asla müsaade etmiyoruz. Mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösteriyoruz. Zemin etütleri yapılmış yerlerde, ruhsattan meskene kadar her bir safhası “Bakanlığımızın Denetiminde TOKİ Güvencesi”nde olan “Yerinde Dönüşüm” ile sağlam, güvenli ve hızlı dönüşümü el birliğiyle gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 2
Ali 20 Aralık 2023 22:21

Diğer bölgeler için eski binalara nasıl bir yardım yapılacak 55 yıllık binamız kentsel dönüşüm için bekliyor

Malatyali 18 Aralık 2023 18:18

Insaallh taviz vermezler yoksa Allah korusun yeni bir depremde yine aynı şeyi yasariz

Bakmadan Geçme