Yerinde Dönüşüm'de destekler artıyor mu?

Yerel bir televizyon kanalının programına konuk olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerinde dönüşüm maliyetinin metrekare başına 10 bin TL olduğunu söyleyen Gürkan, 'ilerleyen zamanlarda destek oranları arttırılmalı' dedi.

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da şehrin yeniden inşası için çalışmalar sürüyor. Katıldığı bir programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yerinde dönüşümle ilgili soruları yanıtladı. Vatandaşların yerinde dönüşüme verilen desteğin artması konusundaki taleplere "süreç başlasın devletimize söyleriz" yanıtını verdi.

Gürkan'ın yerinde dönüşümle ilgili kullandığı ifadeler, "Süreç bir başlasın devletimize söyleriz. Ek bir kredi limiti geliştirme olsun. Zaman içinde konuşuruz. Vatandaşlarımız oranların arttırılmasını istiyor hele bir süreç başlasın. Fiyat endeksi arttığı zaman biz de gayet haklı olarak, bir şeyler yapmaya çalışırız. Vatandaşın can ve mal kaybı var. Birikmişleri de yoktur"

Yorumlar 7
Onur onur 24 Ağustos 2023 18:31

Bunların hicbirsey yapacağı yok. Eylüle geldik kış kapıda neredeyse sene olacak depremden bu yana, köylerde mahallelerde bir tane çivi çakılmadı bunca millet bu kışı nerede geçirecek ne yapacak umurlarinda bile değil anca konuşup duruyor boş palavra salla gitsin.böyle başkanlığı bizde yaparız size ne gerek var ne??

MALATYALI 22 Ağustos 2023 23:52

İLK ÖNCE DEVLETİMİZ EV SAHİPLERİN RAYİŞ KİRALAR UYGULADIĞI İÇİN BİR YASA ÇIKARMASI GEREKİYOR EMLAKCILLAR BİR YANDAN KAZANIYOR EV SAHİPLERİ BİR YANDAN KAZANIYORLAR DEPREMDEN DOLAYI MALATYA GERİ DÖNMEK İSTEYENLER KİRA YÛZÛNDEN DÖNMÛYORLAR DEVLETİMİZİN BU KONUDA BİR CALIŞMA YAPMASI GEREKİYOR YOKSA MALATYADA HİÇ KİMSE KALMAYACAKTIR

Malatya 22 Ağustos 2023 13:56

Inanninki bu parayla temeli bile atilamaz ayreten iş yerlerimizde hasarlı para kazanamıyoruz dört çocuk lü bir aile zar zor geçimi sağlıyoruz okullar açılınca servis parası ödeyecek durumda değiliz yerinde dönüşümün evleri üç dört yılda zor yapılır bu zamlarla

Yade 22 Ağustos 2023 13:54

Yeşiltepe mezarlık eskimalatya arasındaki 3 km yolu bozdunuz bir daha yapmadınız. 2 yıl oldu. Trafiği ve vatandaşı rahatlatacak tek çalışmanız var mı. Belediye imkanlarıyla yaptığınız Şire ve buğday pazarında neden kolaylık tanımadınız. Politika siyasette kimsenin gözünü boyayamazsınız. Kendi kendinizi kandırmayın.

Mehmet 22 Ağustos 2023 06:54

Bu paralara bu işler hikaye ağzını açan müteahhit 2.5 milyon diyor milletin çoğunun asgari ücret ve altı aldığı bir ülkede bu paraları ödeyemez

Kerem 21 Ağustos 2023 23:36

Ne zaman başlayacaklar hele şu tokiler yapılsın maliyetler biraz daha artsın başlarlar açıkta olan onlar değil suriyeli olsaydık çoktan evlerimize başlamıştık

Ahsaf 21 Ağustos 2023 15:44

Kervan yolda düzülür millet de yolda sevilir düsturuyla hele bir yerinde dönüşüme başlayın gerekeni yaparız demek güven vemek olabilir mi.oldukça yetersiz olan bu para ne ifade edebilir.bizlen alay ediliyor.az biraz ülke güncesi için takip eden m2 br fiyatının 10.000 lira lafına inanır mı.

Bakmadan Geçme