Yeni Cami nihayet açıldı

24 Ocak 2020 yılında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve ibadete kapatılan Malatya'nın simge yapılarından olan Yeni Cami, 800 gün sonra kılınan ilk teravi namazı ile ibadete açıldı.

Yeni Cami'de eller yeniden semaya kalktı

24 Ocak 2020 yılında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören Malatya'nın simge yapılarından olan Yeni Cami'de eller 800 gün sonra yeniden semaya kalktı ve ilk namaz kılındı. Depremden bu yana kapalı olan Yeni Cami'nin (Hacı Yusuf Taş Camisi, Teze Cami) restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tarihi izleri korunarak restore edilen cami 27 ay sonra kılınan ilk teravih namazı ile ibadete açıldı. 6,8 büyüklüğündeki depremde büyük hasar gören ve onarım için ibadete kapatılan, daha sonra yeniden açılması ile ilgili değişik tarihler verilmesine rağmen onarım projesine yeni eklemeler yapılması nedeniyle açılamayan, Malatya'nın simge camilerinden Hacı Yusuf Taş Cami'sinde (Yeni Cami) restorasyon, güçlendirme işlemi tamamlanmasının ardından Malatya Valisi aydın Baruş'un da katıldığı teravih namazı ile ibadete açıldı. Teravih namazını Malatya İl Müftü Veysel Işıldar kıldırdı.

Vatandaş sevinçle karşıladı

Yeni Cami'nin ihalesi 25 Eylül 2020'de yapılmış, 12 Ekim 2020'de sözleşme yapıldıktan sonra 13 Ekim 2020'de yer teslimi gerçekleştirilmişti. İşin süresi 420 gün olarak belirtilmişti. 420 günde içinde bakım, onarım ve restorasyonunun tamamlanarak hizmete açılması planlanan caminin aradan yaklaşık 27 ay geçmesine rağmen ibadete açılmaması vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Vatandaşlar, Yeni Cami'nin, Ramazan ayında caminin ibadete açılmasını sevinçle karşıladı. Yeni Cami çevre düzenleme işinin yaklaşık 1ay daha süreceğini belirtildi.

Bakmadan Geçme