Yatırımlar sürecek

AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlenen 'Halk Günü'nde konuşan AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti iktidarları döneminde Malatya'ya her alanda önemli yatırımların yapıldığını, yapılmaya da devam ettiğini belirterek, '39 milyar dolarlık yatırımı Malatya'ya kazandırdık. 12 milyarlık yatırımımızda devam ediyor. Yatırımlar tamamlandığında toplam 51 buçuk milyarlık yatırımı Malatya'ya kazandırmış olacağız' dedi. 

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Halk Günü'ne katıldı. Milletvekili Öznur Çalık ve İl Başkanı İhsan Koca, vatandaşların talep ve isteklerini dinledi. Toplantının açılışında konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 15 günde bir 'Halk Günleri' düzenleyeceklerini söyledi. AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim çalışmaları kapsamında Malatya'ya geleceğini belirtti. Çalık, AK Parti'nin oyunun yüzde 42, Cumhurbaşkanının oyunun ise yüzde 52 bandında olduğunu, rekor bir oyla Cumhurbaşkanını tekrar seçileceğini söyledi. Çalık, Malatya'da yatırımların hız kesmeden devam ettiğini dile getirerek, "Malatya olarak yatırımlarımıza hiç hız kesmeden devam ettik. Toplam 51 buçuk milyarlık yatırımı, 39 milyar dolarlık yatırımı Malatya'ya kazandırdık. 12 milyarlık yatırımımızda devam ediyor" dedi.
Her tarafı baraj ve göletlerle donattık
Malatya için ayrılan bütçeye de dikkat çeken Çalık, “2023 yılı Malatya yatırım programında başta adalet sarayımız olmak üzere toplam proje tutarı 1 milyar 275 milyon TL olup bu yıl için ilk etapta 130 milyon TL bütçe ayrıldı. Yeşiltepe'de eski Askeri Hastane alanında Adalet Sarayımızı inşa edeceğiz. Karayollarımızda Kuzey Çevre yolu için bütçemiz ayrıldı. Keban-Arapgir-Divriği Ayrıma, Kangal-Alacahan-Hekimhan-Malatya yoluna, Malatya-Hekimhan 16.Bölge Hudut yoluna, Pütürge-Doğanyol Karayoluna, Adıyaman-Gölbaşı-Malatya yoluna, Darende 6.Bölge Hudut yoluna, Elazığ-Malatya yoluna, Malatya Kent İçi Ulaşım Bisiklet ve Bağlantı yoluna sadece buraya 129 milyon TL ayrıldı ve toplamda da diğer genel bütçeden yapılacaklarla beraber yaklaşık 5 milyara yakın Malatya'ya bütçe. Okullarımıza, hastanelerimize, genel bütçeyi de dahil ettiğimizde 5 Milyar'a yakın Malatya'mıza yatırım alacağız. Havayollunu halkın yolu yaptık bunun için terminal binamızı inşa ediyoruz. Sadece terminal binası için 550 milyon TL '2023 Yatırım Programı'nda alındı ve 2023 yılında Malatya Havaalanı Terminal binasını açacağız. Demiryollarımızdan Malatya-Narlı hattı ÇED, etüd-proje :7 milyon 223 bin TL 7 Malatya Elazığ Yerli Sinyalizasyon: 120 Milyon TL Malatya Elazığ Elektrifikasyon:150 Milyon TL bütçeyi milletimizin hizmeti için sunacağız ve hizmetlere devam edeceğiz. Su hayattır dedik. Geçmiş dönemde 'Su Akar Türk Bakar' dediler. Biz her tarafı barajlarımızla, göletlerimizle donatmaya devam ediyoruz. Devlet Su İşleri'nde DSİ Yoncalı Barajı 1 buçuk milyar'a mal oluyor. Barajın bu sene içinde 200 milyon TL'lik ödeneği var. Mir Yaylası Göleti, Yenice Göleti, Kuruçay Projesi, İspendere Göleti, Yazıhan Ansur Sulaması ve Göleti içinde ödeneklerimiz ayrılmış vaziyette” şeklinde konuştu.
Üniversitelere 260 milyon bütçe ayrıldı
Malatya'daki üniversitelere ve belediyelere ayrılan bütçelere de değinen Çalık, "Malatya İnönü Üniversitemiz için 166 milyon TL bütçe ayrılmış vaziyette. Turgut Özal Üniversitesi için 90 milyon TL bütçemiz ayrılmış vaziyette. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin takip ettiği projeler içerisinde Malatya İçmesuyu İsale ve Şebeke Hattı:143,5 milyon TL, Malatya Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma; 157,6 milyon TL, Trambüs 2. Etap Projesi: 217 milyon 837 bin TL, İtfaiye aracı alımı: 138 milyon TL bütçe ayrılmış vaziyette" ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme