Yasağa rağmen Malatya'da ayrıştırma devam ediyor

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da yıkım işlemleri devam ediyor. Kentte yıkım sonrası yerinde ayrışım işleminin yapılması vatandaşlar ve esnaflar tarafından tepkiye neden olmuştu. Daha sonra Malatya Valiliği, yerinde ayrıştırmanın yasaklandığını açıkladı. Ancak, yasağın ilk gününde yasağa uymayan yıkım firmaları yerinde ayrıştırma işlemini yapmaya devam etmesi dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Valilik yasağına rağmen yıkım firmaları yerinde ayrıştırdı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya'da, bir yandan ağır hasarlı binaların yıkım işlemi sürerken, diğer yandan yıkılan binaların enkazlarındaki ayrıştırma işlemleri sürüyor. Kentte, enkazların yerinde ayrıştırılması esnaf ve vatandaşların tepkisi neden olmuş, sonrasında Malatya Valiliği, yerinde ayrıştırmanın yasaklandığını duyurmuştu. Ancak yasağın hemen ardından kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen yıkım çalışmalarının yerinde dönüştürülmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yasakladım demekle olmaz

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da yıkım işlemleri devam ediyor. Kentte yıkım sonrası yerinde ayrışım işleminin yapılması vatandaşlar tarafından tepkiye neden olmuştu. Daha sonra Malatya Valisi Hulusi Şahin, yerinde ayrıştırmanın yasaklandığını açıkladı. Ancak, yasağın ilk uygulanmaya başlandığı günde yasağa uymayan yıkım firmaları yerinde ayrıştırma işlemini yapmaya devam etti. Vatandaşlar yasağı delen firmalara tepki göstererek, “Yasaklandı ama hemen ertesi gün adamlar meydan okur gibi burada yerinde ayrıştırma yapıyor. Bu iş öyle yasakladım demekle olmaz. Bu işlerin takibinin yapılması gerekiyor” dedi.

Yorumlar 2
Alaaddin Kaya 14 Temmuz 2023 11:28

Kim takar Malatya valisini

Mehmet 14 Temmuz 2023 00:18

Haram olsun.....

Bakmadan Geçme