Yapı fuarı açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından 3-7 Ekim 2018 tarihleri arasında 6. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF) yarın açılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında yapı fuar alanını geçen yıla göre yüzde 20 oranında büyüttüklerini ve 4 bin 800 metrekare alan içerisinde gerçekleştirecekleri fuara 55 firmanın katılacağını kaydetti. Polat, eski Büyükşehir Belediyesi meydanında yeni bir düzenlemeye gideceklerini ve Emekliler Parkının boşaltılacağını belirterek, “O meydanda Ziraat Bankası, 3 tane büfe, Emekliler Parkı, MEGSAŞ'ın büfesi, Esenliğimizin bir market binası var. Bunların hepsi boşalacak. Bu sene orayı çok detaylı bir çalışma yapmadan, çıktıktan sonra meydanı düzenleyeceğiz ama geçici bir düzenleme yapacağız. Asıl meydan ile ilgili çalışma önümüzdeki sezon olacak, çünkü zemin etüdü ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Kaç kat aşağı inebiliriz, bununla ilgili teknik çalışmaları yaptıktan sonra meydan düzenlemesi ile ilgili çalışmaları yapacağız. Orada bir de kapalı çarşımız var. Kapalı Çarşı yaklaşık 1,5 metre zeminden yüksek, burası hemzemin olacak. Eğer alta inersek alta indiğimiz tamamen alt zemin olacak. Orada şehir meydanı olduğu için mutlaka bir kat ineceğiz. Ama daha fazla kaç kat inebiliriz bunun da teknik çalışmalarını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ BU YIL YAPILMAYACAK

Atatürk Kapalı spor salonunun ve stat alanın kaldırılması sorusunu ise o bölgenin Millet Bahçesi haline geleceğini ifade eden Polat, “Millet Parkı, Sanat Okulu, Atatürk Kız Lisesi, Hürriyet Parkı gibi alanlar bir bütün. Alan olarak bir bütün. Millet parkında bina yoğunluklu çalışmalar yerine regülasyon alan eksenli bir çalışmamız olacak. Bu yönüyle öndeki havuzun depreme karşı dayanaklığının olması gerekir. Kapalı spor salonundan ziyade acaba havuzu tutabilir miyiz? diye düşündük. Havuzun testlerini yaptık. O inşaatın deprem açısında yıkmamız gerektiği için havuzu yıkmaya karar verdik. Tabi önceki Kapalı Spor Salonu eğer durursa Millet Bahçesinin görüntünü önde bina ile kapatmış olur. Biz Millet Bahçesini daha çok park ve regülasyon olarak öne çıkarmamız lazım, o yüzden orayı da tertemiz edeceğiz. Orayı da bir düzenleyeceğiz, fakat asıl Millet Bahçesi olarak yapılması da önümüzdeki döneme kalacak” dedi.

Bakmadan Geçme