'Yalın üretimde Malatya'
Malatya Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Eğitim Akademisi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde, 'Yalın üretimde Malatya' konulu seminer düzenlendi. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yalın üretim uygulama örneğinin anlatılacağı yalın ile israfı yok et, rekabette önde ol panelinin büyük önem arz ettiğini söyledi.
TSO 15 Temmuz Şehitleri konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Teknokent Müdürü Doçent Dr. Adnan Fatih Kocamaz ile TSO meclis üyeleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TSO olarak üyelerini bilgilendirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Sadıkoğlu, “Biz, Teknokent, üniversite işbirliğinde TSO Akademiyi kurarak Malatya'da bulunduğumuz süre içerisinde hem ciddi eğitimler verip üyelerimizi daha ileri seviyede ticaretlerini geliştirebilmelerini sağlamak hem de kendilerinin bilmiş oldukları şeyi de bir kez daha üzerinden geçip akademik bir şekilde ifade edip, eksikliklerini görmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle sanayi, üniversite işbirliğini arttırmak bizim en büyük hedefimizdi. Ticaret ve Sanayi Odamız Eğitim Akademisi tarafından düzenlenen ilk yalın üretim uygulama örneğinin anlatılacağı yalın ile israfı yok et, rekabette önde ol semineri bizler için büyük önem arz ediyor. Burada da bu seminerin anlatımı için elimizden gelen çabayı sarf edip, hocalarımızla irtibata geçerek, yalın üretimin nasıl yapılabildiği, bu anlamda yalın üretim, masraflar ve israfın nasıl önlenebildiği, kara nasıl geçilebilir? Konularıyla ilgili hocalarım sizleri bilgilendirmek suretiyle sizlerin de bu konuda işletmeleriniz de yapılacak tedbirlerle işletmelerinizi daha ileri seviyelerde, ekonomik anlamda kara geçirecek, rant seviyesini yükseltebilecek yapıya ulaşmanızı sağlayacaklar. Üniversite-sanayi işbirliğinin meyveleri inşallah kısa süre içerisinde şehrimize yansımaya başlayacak” dedi.
Malatya'da ciddi bir potansiyel var
Teknokent Müdürü Doçent Dr. Adnan Fatih Kocamaz ise, Teknokentin, iki yıldır bu tip faaliyetler yürütmekte olduğunu söyledi. Kocamaz, “Bugün burada toplanma amacımız, Teknokent olarak üniversite sanayi iş birliğini en önemli çekirdek noktamız olarak görüyoruz. Malatya da gerçekten ciddi ve mükemmel potansiyel olduğunu son iki yılda yaptığımız çalışmalardan dolayı teyit ettik. Çok güzel izlenim olduğunun farkındayız. İlimizde tabiri caizse çok güzel bereketli toprak var. Bu toprak sadece birilerinin gelip tohum serpmesini bekliyormuş. Biz bu göreve geldiğimizde sanayici ziyaretinde bulunduğumuzda şöyle şikâyetler duyduk ‘Üniversite bizim kapımıza hiç gelmiyor' Üniversitede ki hocayla konuştuğumuz zamanda tam tersi ‘Sanayici bizi hiç bilmiyor, sevmiyor ve tanımıyor' demekteydiler. Biz iki tarafı da tanıyan kurumuz. Aslında iki tarafta birbirleri ile çok ciddi bir şekilde çalışmak istiyor. Ama bir türlü bir ortam bulamamışlar” ifadelerinde bulundu.