Ya yıkın ya yapın

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da bir çok cami de ağır hasar alarak yıkıldı. Depremleri az hasarlı olarak atlatan camilerde ise tadilatlar başladı. Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesinde bulunan Turgut Özal Cami'de depremlerden az hasarlı olarak çıktı. Minaresinden hasar alan caminin, ibadete kapatılmaması ve onarılmaması tepki çekiyor.

Asrın felaketi olarak bilinen depremlerde büyük acıların yaşandığı Malatya'da birçok yapı gibi camilerde hasar aldı. Depremleri minaresindeki hasarla atlatan Zafer Mahallesinde ki Malatya Turgut Özal Cami ibadete açık olarak devam ediyor. Çevredeki vatandaşlar ise bir an önce camideki hasarın giderilerek güvenli ibadete hazır hale getirilmesini istiyor.

Turgut Özal Cami cemaatinden olan Burak Türkeri, "6 Şubat depremlerinde Malatya'mızda depremden en çok etkilenen iller arasında oldu. Turgut Özal Camimiz var Vali Konağının üst tarafında onunda minaresi depremde zarar gördü Depremin ardından 6 ay geçmesine rağmen her hangi bir çalışma yapılmadı. Minaresi yıkık bir şekilde duruyor. Her gün artçılar oluyor, insanlar ibadet içinde buraya geliyorlar. Özellikle cuma namazlarında aşırı bir kalabalık söz konusu oluyor. Kimsenin başına bir iş gelmeden yıkılacaksa yıkılsın, yapılacaksa yapılsın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme