Virüslere karşı aromatik yağ

Koronavirüse karşı aromatik yağların önemine dikkat çeken Eczacı Oktay Aykol, doğal ve insan vücuduna dost olan aromatik yağların bağışıklık sistemimizi güçlendirdiğini söyledi. Aykol, 'Alkol bazlı dezenfektelere bu kadar yüksek fiyatta para vermenin anlamı yok. Aromatik yağlar hem ucuz hem etkili, insan vücudu ve doğaya dost ürünler' dedi.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Malatya'da Eczacı Oktay Aykol, koronavirüse karşı aromatik yağların önemine değinerek, aromatik yağlardan (doğal bitkilerden üretilen) yapılan dezenfektenler, ortama karıştığı için, ortamda asılı olan bakteri ve virüsleri öldürme ve koruma özelliğine sahip olduğunu vurguladı.

Aromatik yağlar bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor

Aykol Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olduktan sonra Fitoterapi- Pandemi yüksek lisansı yaptığını anımsatarak, tezinin ise anoterapi üzerine olduğunu belirtti. Aykol, bu tür virüslerde aromatik yağların çok büyük etkinliği olduğunu ifade ederek, "Normal kullandığımız alkol bazlı kimyasal dezenfekteler sadece sürüldüğü yerdeki bakteri ve virüsleri öldürüyor. Virüsler ve bakteriler bunlara karşı direnç gösteremiyor. Yalnız aromatik yağlardan (doğal bitkilerden üretilen) yapılan dezenfektenler, ortama karıştığı için, ortamda asılı olan bakteri ve virüsleri öldürme özelliğine ve koruma özelliğine sahip. Aynı zamanda aromatik yağlar bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, doğal ve insan vücuduna dost. İnsana herhangi bir zararı olmayan yağlar. Doğa, hastalıklarla, virüslerle, pandemilerle mücadelede böyle bir seçenek sunuyor. Ben eczanemde sürekli olarak aromatik yağları, salınım halinde tutuyorum. Bu düzenli olarak, ortamın havasını sterilize ediyor ve bakteri ile virüslere etki edip, öldürüyor. Şuan batik yağlardan yapıyoruz. Paçuli, selvi, nane, nioles bunların bulunduğu ortamda hiçbir virüs, ve bakterinin üreme, yaşama şansı yok. Şu dezenfekteyi kekik suyundan yaptık. Alkol bazlı dezenfektelere bu kadar yüksek fiyatta para vermenin anlamı yok. Aromatik yağlar hem ucuz hem etkili, insan vücudu ve doğaya dost ürünler. Vatandaşların kullanmalarını tavsiye ederim. İnsanlar, burunlarına sıkabilecekleri, yüzüne sürebileceği, aynı zamanda ben bu ürünlerden araba kokusu yapıyorum. Bunların hem kokusu güzel hem de arabanın içerindeki virüs ve bakterileri de öldürüyor" diye konuştu. Aslında aroma terapide kimyasal tıpın, ilaçların hemen hemen hepsinin karşılığı olduğunu söyleyen Aykol, "Enfoksiyonla mücadelede bunlar çok iyi. Virüsler ve bakteriler zarflarını parçaladığı için bunlara karşı direnç geliştiremiyor. Aromatik ürünler, zarfları direk parçaladıkları için bunlara bağışıklık geliştiremiyorlar. Bir aromatik yağ, virüslere ve bakterilere karşı yüzyıl öncede etkindi, şimdide etkin, yüzyıl sonra yine etkin olacak" şeklinde konuştu.

30 kuruşa satılan maskeler, şuan 5 TL

Aykol, alkol bazlı dezenfektelerin ve maskelerin eksik olmasının sebebine değinerek, "Bugüne kadar eczacıların elinden bu prakaratları yapma yetkisini maalesef çeşitli sebeplerle, devlet kurumları aldı. Marketler, herhangi bir etik düşüncesi olmayan kurum ve kuruluşlar bu piyasalara girdiler. Eskiden 0,15 kuruşa üretilen, 30 kuruşa satılan maskeler, şuanda tanesi 5 liraya satılıyor. Burada eczacıların, eczanelerin halk sağlığı için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bundan 5 sene önce bizim laboratuvarlarımızda her türlü dezenfekteler üretmek için malzeme vardı. Ama her şey hazır dezenfektelere, ilaçlara dönüştüğü için artık biz bunları almaya başladık. Eğer eski sistemde olsaydı, bu malzemelere bizim elimizde ve kısıtlama olmasaydı, böyle fahiş fiyat olmazdı. İnsanlarımız, dezenfektanlara, eczacıların kendi üretimleriyle hem çok ucuza hem de daha kaliteli ulaşabilirlerdi" dedi.

Maskeyi sadece hasta olan kişilerin takması gerekiyor

Maskelerin koruyucu özelliği olduğunu aktaran Akyol, "Ama bu kadar korkmaya gerek yok. Çünkü virüsten ölenlerin büyük çoğunluğu 65 yaş üstü, kronik hastalığı olanlar. Çocuklar bir kere risk grubu değiller. Çocuklar, hastalanıyorlar ama ölüm oranları çok az. Gençlerin ve çocukların şöyle bir özelliği var; Çok cabuk hastalanıyorlar, çok çabuk atlatıyorlar ama bulaştırma özellikleri var. Onun için maskeyi sadece hasta olan kişilerin takması gerekiyor. Şuanda bir çılgınlık var. Maske ve dezenfekte çılgınlığı, sadece hasta olanların maske takması yeterli, ama öksürüyorsanız mutlaka maske takın. Çok kullanımlık maskeleri, düzgün temizlerseniz, üzerine aromatik yağlarla yapılan silüsyonları sıkarsanız, maskenin süzdüğü bakterileri öldürdüğü için maskenin kullanım süresi uzar" yorumunda bulundu.

Bakmadan Geçme