Vatandaşların mezar tepkisi

Malatya'da yapımı devam eden Kuzey Kuşak Çevreyolundaki kavşak çalışmasından dolayı Eskimalatya bölgesinde bulunan Ali Baba Mezarlığındaki yaklaşık 70 mezarın taşınacağı öne sürüldü. Vatandaşlar, yolun karşı tarafının müsait olduğunu, yolun kaydırılmasının ya da kavşağın küçültülmesiyle mezarların taşınmasına gerek kalmayacağını dile getirdiler.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Kuzey Kuşak Çevreyolunun Eskimalatya Bölgesine yapılacak kavşak çalışmaları nedeniyle Ali Baba Mezarlığındaki yaklaşık 70 mezarın taşınacağı iddia edildi. Ali Baba Mezarlığında bir araya gelen vatandaşlar, mezarların taşınma tepki göstererek, basın açıklamasında bulundular. Vatandaşlardan Kazım Ekici, “Ben daha 10 ay önce evladımı kaybettim, daha acısı yüreğimdeyken, böyle bir proje yapılması beni derinden üzüyor. Kuzey Kuşak Çevreyolu kavşak çalışmasından dolayı mezarlığın kaldıracağı yönünde işaretlemeler var. Karayolları müdürü ile yaptığımız görüşmede tam neticelenmediğini söyledi. Ancak burada 70 kadar mezarın kalkacağı söyleniyor. Bu durum bizi üzmektedir. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen buranın proje düzeltmesini yapsınlar. Burada alan müsait, her türlü çalışma imkanı var. Yetkililerin yardımını bekliyoruz” diye konuştu.

Mezarlığın karşı tarafı müsait

Alacakapı Mahalle Muhtarı Nazif Sayin ise, vatandaşların mezarların kaldırılmasından tedirgin olduğunu belirterek, Kuzey Kuşak Çevreyolu Eskimalatya Kavşağı çalışmasından dolayı 70 mezarın yola gideceği söylentileri ve mezarlıkların işaretlenmesiyle vatandaşlarımız tedirgin oldu. Yetkililere sesleniyoruz, buradaki vatandaşların acısını yenilemeyelim. Alibaba Mezarlığında yapılacak kavşağın küçültülmesi yada yolun kaydırılmasıyla sorun çözülecektir. 70 tane mezarımızın yerinden kaldırılmasına gerek kalmaz. Mezarlığın karşı tarafı müsait ona göre çalışma yaparlarsa vatandaşlarımız da rahatlarlar. Biz devletimizin vatandaşları mağdur etmeyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme