Vatandaş Komşuluk İlişkilerini Korumak İstiyor!

6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın tarihi ve turistik değeri yüksek olan Çırmıktı ve Gündüzbey mahalle sakinleri, yaşadıkları yerlerde yerinde dönüşüm talep ediyor. Ancak yetkililerin rezerv alan konusunda ısrarcı olması ve vatandaşların bu talebe karşı çıkması nedeniyle bir çözüme ulaşılamıyor. Mahalle sakinleri, kadim mahallelerini ve komşuluk ilişkilerini korumak istiyor.

TAKİP ET
Özel Haber
Yorumlar 5
Bir vatandaş 29 Ağustos 2024 08:56

Gündüzbeyde bir grup yerine dönüşüm devlet tarafından yapılsın diye kendini parçalıyor öbür vatandaş oturmuş esnafın sattığı yağı salçayı hesaplıyor tahmin ediliyorum o esnafın akşama kadar çayını çorbasını içiyor böyle haset insanlar varken bu memleket düzelmez

... 29 Ağustos 2024 02:00

Yüksek meblağı olan evleri halk alamazsa, anlaşmaya imza atamazsa dağdaki TOKİ den veya İkizce'den almak zorunda kalacak. 5-6 milyonluk köyün içindeki evler de boşa çıkacak. Bunlar da ihale yoluyla satılırsa Gündüzbeyde, Çırmıktıda kaç yerli aile kalır. Kültürel miras kaybolur. O beğenmediğin kişi de istiyor ki metrekaresi az olan arsalar birleşsin , kimse köyün içinden gitmesin. Ama fakirin, köyünün hakkını savunanın kıymeti bilinmez. Fakat emekler sonuçlar verdi. İnşallah yakında güzel şeyler olacak. Sizin gibilere rağmen... Küçük arsalar birleştirilip iki üç katlı evler yapılacak ve yollar da böylelikle genişletilecek. Ev yapmaya müsait arsalarda hak sahibi isterse evini Yerinde Dönüşüm ile kendi yapacak. İsterse de arsası yeterli olana kendi yerinde Yapı İşleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla evler devlet tarafından yapılacak. Sayın Vekilimizin açıklaması bu yönde. İnşallah hayırlı bir haber olarak görülüyor. Amaç , bir kışı daha dışarıda geçirmemek.

kadir 28 Ağustos 2024 22:25

demedi demeyin çırmıktılılar bile ne istediklerini bilmiyorlar bence malatyada her yer ayağa kalkar çukuru bile milyona satılınca anlaşamaz köhne bir yer kalır.

Gündüzbeyli 28 Ağustos 2024 21:02

Peki halkın parası yoksa kendi kendine nasıl yapacak evini? Rezerv alana hayır diyenler aynı zamanda paramız yok diyor. Sonra çivi çakkılmadı diyorlar. Herşeye karşı çıkıyorlar. Belirsizlik bitmiyor. Bırakın devlet yapsın. 19 ay geçmiş ne olacağı belli değil. Muhtarları gaza getiren bir kaç kişi var, imza topluyorlar. Yok yaptırmayız. Başkalarına satılırmış diye yaygara koparıyorlar. Ya arkadaş köyün araizilerini yabancılara satarken bu kadar düşünceli değildiniz. Hele bi tanesi var emlakçı tvlere röportaj veriyor. Köyümüz de köyümüz köyümüzü sattırmayız. Arkadaş gündüz berber tıraşı yapıyorsun, sıradaki müşteri koltuk değiştirirken arada zeytinyağı salça satıyorsun. İki makas atıp telefonda gündüzbeyin arsalarını pazarlıyorsun. Sonrada köyümüzü sattırmayız rezerv istemiyoruz diyorsun. Bırakın devlet güzel bir proje yapmış tamamladım. Bunların gaziına gelmeyin köylülerim.

Er 28 Ağustos 2024 15:04

Gündüzbey halkı istemediği için orası rezerv alandan çıktı. Kündübekliler kendi evlerini kendileri yapacakmış sanırım. Kimsenin yardımına ihtiyacımız yok demişler.

Bakmadan Geçme