Vatandaş balığa yöneldi

Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normali üzerinde seyretmesi, balık fiyatlarını etkilemedi. Malatya Kasap ve Balık Pazarı Esnafları, balık fiyatlarında büyük bir değişim yaşanmadığını ve satışların iyi gitmeye başladığını belirtti.

Malatya Kasap ve Balık Pazarında balık çeşitleri ve bolluğu tezgahları süslemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda balığa olan talep azdı ancak havaların iyice soğumasıyla birlikte balıkta yaşanan bolluk fiyatların sabit kalmasına neden oldu. Tezgahlarda balık fiyatlarının uygun olması vatandaşın balığa olan talebini arttırdı. Malatya Kasap ve Balık Pazarındaki esnaflar satışlardan memnun.

Malatyalılar balığı seviyor

Balık fiyatlarının sabit kalması ve talep artışı ile ilgili gazetemize konuşan balıkçı esnafı Murat Acet, "Balık fiyatları şu an normal seyrediyor. Ara ara balığın çokluğuna göre değişiyor ancak biz olabildiğince etiket fiyatları değiştirmemeye çalışıyoruz. Şuan balık fiyatları normal, talepler de normal şuan da. Alım gücü düşük ama alımlar normal seyrediyor. Balık fiyatları çok değişmedi. İstavrit geçen ay 80 liraydı, azalmaya başlamasından dolayı fiyatı 90 liraya yükseldi. Palamut 90 liradan 80 liraya düştü. Marmara hamsisi 50 liraydı şuan 60 lira, diğeri 70 lira. Mevsimlerin değişimi de balık fiyatlarını etkiliyor. Hava sıcak olduğunda balıklar az çıkıyor. Fiyatlarda çok değişen bir şey olmadı, balığa talep var. Malatyalılar balığı seviyor" dedi.

Balık fiyatı tavuk ve etten daha uygun

Balık fiyatlarının et ve tavuktan daha uygun olduğunu söyleyen balıkçı esnafı Murat Ölmez ise, "Balık çeşitlerimiz gelmeye devam ediyor. Satışlarımız şuan iyi, talep arttı. Fiyat olarak hamsi biraz uygunlaştı, ince hamsiler çıkıyor. İstanbul'da 30 liraya satılıyor, Malatya'da da 30 liraya satılıyor. İri hamsilerimizin kilosu 70 lira, Marmara hamsisi 50 lira, istavrit 90 lira bu aralar yükseldi. Şuan en pahalı bakıl çupra 110 lira, levrek 120 lira. Fiyatlarda çok değişiklik olmadı ama istavrit biraz yükseldi. Marmara ve Karadeniz'de hamsi çıkıyor, onun fiyatı da 30 lira, talep eskiye göre arttı. Piyasaya göre balık fiyatı çok yüksek değil, tavuk ve etten daha uygun diyebiliriz. Bir kilo balıkla şuan 3 kişi rahat doyabilir diyebiliriz. Fiyatlar çok pahalı değil, işlerimiz iyi" diye konuştu. Haber-Foto: Sena Saka-Merve Kılavuz

Bakmadan Geçme