Var gücümüzle hizmet edeceğiz

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Malatya'daki çalışmaları değerlendirdi. Müftü Yıldırım, Malatya'da müftülük bünyesinde devam eden hizmetlerin olduğunu belirterek, kentte görev yaptığı süre boyunca var gücüyle hizmet edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz günler Erzurum Müftülüğünden Malatya Müftülüğüne atanan Müftü Şahin Yıldırım, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Malatya'nın ve Malatya insanının güzelliğine dikkat çeken Yıldırım, devam eden çalışmaları sürdüreceklerini ve yeni projelerle Malatya'ya hizmet edeceklerini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faaliyetlerinden bahseden Müftü Yıldırım, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumu dini konuda aydınlatma görevi bizlere verilmiş olan inanç, iman, ibadet, ahlak hususlarında topluma rehberlik etme ve aydınlatma görevimiz bulunmaktadır. Bu görevlerimizi Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatımıza bağlı olarak, Başkanlığımızın başkan yardımcıları, Genel Müdürlükler ve Taşra teşkilatı olarak il ve ilçe müftülükleri ve bağlı olan birimlerde yürütmekteyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Erzurum il Müftülüğündeki hizmetlerimizi bitirdikten ve kararnamemiz çıktıktan sonra Malatya iline atandık. Malatya ilimizdeki camilerimizde, Kur'an kurslarımızda ve diğer kurumlarla protokoller vasıtasıyla yürüttüğümüz faaliyetlerimiz olacak. Bizle öncelikli olarak Malatya ilimizi tanıyarak hizmet alanlarımızı belirlemiş olacağız. Yapacağımız toplantılarla da bu hizmet alanlarımızda neler yapacağımız konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Bu anlamda da ilçe müftülerimizle de toplantılar yapıyoruz ve bu toplantılarımıza devam edeceğiz. Bu toplantıların akabinde, yürütülmüş olan hizmetler var. Devam eden hizmetler var. Bunların yanına diğer hizmet ve faaliyetlerimizi de ekleyeceğiz” dedi.

Halka dokunan kesimleriz

‘Ana hizmet olarak da bizler halkımıza dokunan kesimler olarak Cami ve Kur'an kurslarımızda aktif olarak faaliyet yürütmekteyiz' diyen Yıldırım, “Camilerimizde İmam-Hatiplerimiz, Müezzin-Kayyımlarımız vasıtasıyla hizmetlerimizi günde 5 vakit sunmak sureti ile yürütmekteyiz. Bunun yanında haftanın cuma günleri, İlçe müftülerimiz, vaizlerimiz ve uzmanlarımız vasıtasıyla da camilerimizde irşat faaliyetlerimiz devam ettirmekteyiz. Bunun yanında şehrimizin gelişen alanlarında yapılmış olan yeni camilerimize atamış olduğumuz görevliler vasıtasıyla da hizmet alanlarımızı da daha genişletmek amacıyla hizmet sunmaktayız. Kur'an-ı Kerim, yüce rabbimizin vahiy yoluyla peygamberimiz vasıtasıyla bize gönderdiği rehber kitabımızdır. Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi, anlaşılması için de Kur'an kurslarımızda eğitim faaliyetleri yürütmekteyiz. Kur'an kurslarımızın kategorizsyonuna baktığımızda A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı diye var. Bu hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarımız A-B diye statüye erişmekte, bunun yanında ihtiyaç odaklı her yaşa hizmet sunduğumuz Kur'an kursu faaliyetlerimiz var. Okul öncesi 4-6 yaş kuran kursu faaliyetlerimiz de mevcuttur. İhtiyaçları belirledikten sonra ihtiyacı olan yerlere, müştemilatı varsa, camilerin bünyesinde, yoksa ihtiyaç tespit ettiğimiz yerlere yeni Kur'an kursu faaliyeti yapmak suretiyle toplumu dini konuda aydınlatma faaliyetini yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme