Valilik Malatyalıları uyardı

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da sıcak hava dalgası hayatı olumsuz etkiliyor. Basra'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklıklar yer yer 41 dereceyi görürken, Malatya Valiliğinden yapılan  uyarıda yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da sıcak hava dalgası hayatı durma noktasına getiriyor. Güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklıklar yer yer 41 dereceyi görürken, Malatya Valiliğinden yapılan uyarıda; 20 Ağustos'a kadar sürecek sıcak hava dalgasına karşın yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
Malatya Valiliğinden yapılan uyarı;
Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Artacak!
Yapılan son değerlendirmelere göre Bölgemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının artarak Pazartesi (14.08.2023 ) gününden Pazar ( 20.08.2023 ) gününe kadar mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkması beklenmektedir. Rüzgarların genellikle güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler: Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sıcaklardan korunmak için önerdiği yöntemler;
Genel Müdürlüğümüzce sıcak ve UV (ultraviyole) ışınları için uyarı verilen bölge ve günlerde mümkün olduğunca güneşten kaçınmalı, zorunlu olmadıkça 1100-1500 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır.
Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır.
İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır.
İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır.
Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir.

Yorumlar 1
Malatyali 14 Ağustos 2023 19:52

Uyaracagina bu şehri düzeltmek için çaba harcasinlar

Bakmadan Geçme