Valilik binası yerinde yapılacak

Malatya Valisi Hulusi Şahin 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan tescilli Malatya Valiliği Binasının, yerinde ve aynı şekilde yapılması gerektiğini söyledi. 

Vali Şahin, tescilli yapılarla ilgili olarak, “Valilik binası, tescilli bina, sembol bina. Kanun gereği yerinde ve aynısının yapılması gerekir. İç İşleri Bakanlığı ödeme yapacak, Kültür Turizm Bakanlığı da onu yerinde yapacak. Aynı şey Teze Camii içinde geçerli. Onu hayırsever vatandaşımız destek olacak. O da bir tescilli yapı yerinde tekrar yapılacak. Statik proje üniversiteler tarafından yürütülüyor. Aynı şekilde aynı yerde yapılacak. Kuyumcular çarşısının bire bir aynısı yapılmayacak. Bizimde taleplerimiz oldu. Konsept proje çıktığında sizlerde göreceksiniz, müdahaleleriniz olacak. Bazı güzel detaylar çalışılmış. Bazı müdahale gerektiren şeylerde olacaktır. Yerel hassasiyetler var” şeklinde konuştu.

Yorumlar 5
YUSUF 20 Mayıs 2023 00:22

Kuyumcular aynı yerde olmaz. Söğütlü Cami önünü kapatmayın artık. Kuyumcular kapalı çarşı gibi bir yer yapılıp yerin altına geçmeli. Tüm dükkanlar buna benzer olmalı. Ayakkabıcılar için de AVM tarzı yapılmalı. Doğa cadde gibi ama daha küçük dükkanlarla. Sireçi bakırcı kalmamalı şehirde. Gelincikler Fuzuliden hemen çıkarılmalı.

Ahmet 19 Mayıs 2023 23:14

Ya zaten şehir , zamanda planma yapılmadan kesmekesti, hiç olmazsa depremden yeniden planma , fırsatı ele geçti , valiliğin daracık şehrin ortasında ne işi var , orayı meydana çevirin insanlar bir nefes alsın şehrin dışında daha güzel bir ortamda ortamda olsun

Malatya 19 Mayıs 2023 22:42

Yeşilevler sitesi 12 Bloktan oluşan bir site 11 blok için ağır hasar verildi ancak 12. blok için orta hasar verildi, diğer bloklar yıkılacak ancak 12. blok için ne olacağı belli değil bir tek blok yıkılmadan müze olarakmı kalacak, güçlendirme yapalım desek maalesef belediyenin yaptığı bina ama ruhsatı yok ayrıca 6 kattan sonrası için yıkım kararı var, mahkeme kararını belediye ve Esenlik şirketi hiç sahiplenmedi herkes koltuk derdinde sadece seçim zamanı geldiğinde vatandaşı hatırlıyorlar.

Malatya ayağa kaldırın 19 Mayıs 2023 14:23

Ne yapıyorsanız çabuk bir an önce yapın kaç ay geçmiş halen ağır hasarlı binaların neyini bekliyorsunuz ne itirazı ne davası herşey ortada kendiliğinden yıkılacak yoksa yıkın geçin yerlerine hemen projeler başlamalı bu şekilde yaparak bekleyerek ne elde edilecek inşallah Malatya yeniden hızlıca düzelir

Ayhan 19 Mayıs 2023 14:04

Vali efendi yarın sen çekip gideceksin biz 50 senedir kuyumcular çarşısında esnafız ve yerimiz var biz ne olacağız .Sen bizim yerimizde yapıp dükkanının yapılmasına mani olursan seni Rabbime havale ediyorum.

Bakmadan Geçme