Valilik Açıkladı! TYP'liler Devam Edecek Mi?

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından İŞKUR tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Toplum Yararına Programlar (TYP) başlatılmıştı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, TYP kapsamında çalışan 2 bin 500 TYP personelinin sözleşmelerinin sona ermesiyle birlikte yenilenmeyeceğini söyledi. 

Valilik binasında açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, TYP'nin kalıcı kamu personeli statüsü sağlamadığını, özü itibariyle geçici bir program olduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, sözleşmeleri sona eren TYP'lilerin program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İŞKUR il müdürlüğüne davet edileceğini söyledi.

Yeni TYP alımı olacak mı?

Vali Yazıcı, “Vatandaşlarımız İŞKUR hizmetlerinden yararlandırılarak şartları tutanlar işsizlik ödeneği, işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kurslarına; çalışmak isteyenler özel sektörde işlere hızlı bir şekilde yönlendirilecektir. Bunu da OSB'ler ticaret ve sanayi odaları ve diğer tüm olanakları kullanarak çözeceğiz. Bununla birlikte ilimizin yeniden ihtiyaç duyması halinde kamusal hizmetlerin desteklenmesi için farklı vatandaşlarımızın yararlanabileceği ve TYP kriterlerinin uygulandığı yeni TYP kontenjanı tahsisi de söz konusu olacaktır. Böylelikle sürdürülen hizmetlerde herhangi bir aksama meydana gelmeyecektir” dedi.

Yazıcı, deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için hep birlikte çalışacaklarını ve bu süreçten de alnımızın akıyla çıkacaklarına inandığını ifade etti.

Özel Haber
Yorumlar 7
MALATYALI 10 Haziran 2024 14:02

typ liler işsiz kalmasın lütfen

mağdurr 10 Haziran 2024 14:02

VALİ İSTİFA

Malatyalın 07 Haziran 2024 22:26

Burda boşuna yorummyapıyoruz kimsenin umrunda değiliz ki zaten ve kendileri için bi problemde yok.yakın çevresindekiler tabiki herzaman olduğu gibi yapanlar yapacaklarını yaparlar ama söz konusu bizler olursak kesinlikle olmaz denilir.ama kimse unutmasın ölüm var hak var bunlar hep sorulacak..

Ayşe bayrak 07 Haziran 2024 15:20

Devlet kemeri bizden sıkmaya başladı sıka sıka bir hal olduk kara kara düşünü yoruz öğrenci lerimiz nasıl kotucağız sayın valimiz iş çok demiş göstersin yapalım hangi kapıya gitiysek kabı üzerimize kabandı AFAD bölgesindeyiz deprem olurken korka korka iş yapardık çocuklarımızı çadırda bırakarak giderdik yazıklar olsun emeklerimizi mendil gibi atılar işlerimizi yoluna koyduk sonradan gelenlerde üstüne otursun hakımı helal etmiyorum

Alican 05 Haziran 2024 14:59

Bir an önce bu basiretsiz valinin gitmesini temenni ediyoruz.

Selma44 05 Haziran 2024 14:51

Neden işi basından berı yapıp herşeyi ögrenen sürekli koşuşturan insanları işinden ediyorsunuz tekrar alım yapıyorsunuz amaç nedir bu insanlar depremin basından berı nasıl calıstılar bütün gereken şeyleri yaptılar bırakın sürekli calıssınlar Malatya depremden bu yana ne şekilde hepimiz biliyoruz insanlar nasıl iş bulsun yazık degil mi? Bence tekrar alım yerine çalısan insanlar kalmalıydı ama ne desek boş.Koskoca belediyede iş mi yok belediyeye yerleştirilsin bu işi biten arkadaşlar

Zeynal Cemre 05 Haziran 2024 13:15

Vallahi ancak gözünüze fakir fukarayi kestirirsiniz ancak yazıklar olsun oturduğunuz koltukta rastgele konuşursunuz ekmek Kazancı nedir bilir misiniz Bir tane kocaman gelsin onun kardeşini yegenini işe alırsınız biz hangi kapıya gideceğiz ihtiyacınız yoksa deprem süresi zamanında alıp da bütün boktan işleri bize yaptırmasaydınız işiniz bitti mi aynı bir ceket gibi kenara koyuyorsunuz yazıklar olsun sizin gibi yöneticilere

Bakmadan Geçme