Uzman Uyardı! '2023 Depremi Sönüyor, Küçük Artçılar Devam Edecek'

Malatya'da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yetkililerde uyarılar yaparak, '2023'te olan 11 il depremi artık sönüşe geçti' dedi.

TAKİP ET

Malatya'da Akçadağ ilçesi merkezli olarak yaşanan 4.4 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, depremin saat 20.24'te 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Depremin ardından uzmanlar da ilk değerlendirmelerini yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya'daki depremi "artçı" olarak nitelendirerek şunları belirterek, “2023'te olan 11 il depremi artık sönüşe geçti. Sönüş evresinde M5,5'dan küçük yıkımsız depremlerin olması olağandır. Çok hızlı bir biçimde yapılan deprem konutları yaraları bir ölçüde dindirecektir. Depremin T.C'ye çıkışı 130 milyar dolar dolayındadır. Yeni K.Maraşlar olmasın.”

Malatya'da deprem sonrası vatandaşlar, AFAD'ın ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri almaya çalışıyor. Depremin etkilerinin izlenmesi ve olası artçı depremler için önlemlerin sıkı bir şekilde takip edilmesi gerekiyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme