Usulsüzlük yapılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, daha önce konut alanı olarak görülen ve Doğanşehir Belediyesine ait alanın fabrika yapılmak üzere ticari alana çevrildiğini savunarak, '20 dönümlük alan imardaki değişiklikle birlikte ticari alandan yeniden konut alanına çevrilmiş. Burası çok kıymetli bir alan ve yeniden konut alanına çevrilerek usulsüzlük yapılıyor. Doğanşehirlilerin malı birilerine peşkeş çekiliyor, buna göz yummayacağız' dedi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir ilçesinde daha önce fabrika kurulmak üzere ticari alana çevrilen ancak sonrasında imardaki değişiklikle yeniden konut alanı yapılan taşınmazla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Kiraz, daha önce konut alanı olarak görülen ve Doğanşehir Belediyesine ait alanın fabrika yapılmak üzere ticari alana çevrildiğini öne sürdü.
Birilerine peşkeş çekiliyor
Doğanşehir İlçe Başkanı ve Doğanşehir Belediyesi Meclis Üyeleriyle birlikte alanı gezen Kiraz, “İçerisinde bulunduğumuz yer 20 dönümlük belediyeye ait bir alandı. Yaklaşık 2 yıl kadar önce rahmetli belediye başkanı Vahap Küçük zamanında burası belediye tarafından satılmak üzere ihaleye çıkarıldı. Biz o süreçte ‘Bu alanlar belediyenin kıymetli alanları, yok pahasına birilerine satıyorsunuz bu doğru değil' dedik. Onlarda ‘Buraya bin kişiyi istihdam edecek bir fabrika kurulacak' cevabını vermişlerdi. İhaleden öncede burayı alıp fabrika yapacaklarını ilan etmişlerdi. Yani ihalede usulsüzlük söz konusuydu, ihaleye fesat karıştırma vardı, ihale açısından her türlü aksaklıklar olmasına rağmen biz olayı sorguladığımızda bin kişinin çalışacağı bir fabrika yapılacak demişlerdi ve belediyeden sattılar” diye konuştu.
Fabrikadan vazgeçilmiş
Kiraz, Küçük'ün vefatının ardından alanda fabrika yapılmaktan vazgeçildiğini, imar değişikliğiyle taşınmazın yeniden konut alanına çevrildiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Belediye başkanının şirketi tarafından bu alan alındı. O günkü parayla yok pahasına aldı. İhaleye giren olmadı, zaten ihale öncesi “biz alacağız” diye ilan etmişlerdi. İhale sonrası temeller kazılmıştı. Bizde belediye meclis üyelerimiz ile birlikte “fabrika yapılacaksa buna karşı çıkmayalım” dedik. “Doğanşehir'in yatırıma, fabrikaya, istihdama ihtiyacı var” demiştik. Buradaki işsizliği önler diye belediye meclis üyelerimiz daha olumlu yaklaştılar. “Fabrika yapacaksanız yapın, bizde bunun yanında oluruz” dedik. Belediye Başkanı rahmetli olduktan sonra fabrika yapılmaktan vazgeçildi. Belediyenin alanı olan bu taşınmaz, belediye meclisinde yapılan görüşmede ticari alandan çıkarılmış.”
Doğru işler yapılmıyor
Doğanşehirlilere ait alanın birilerine peşkeş çekilmek istenildiğini dile getiren Kiraz, “Burası bütün Doğanşehirlilerin ama bu alan birilerine peşkeş çekiliyor. Doğanşehir'in malının peşkeş çekilmesine göz yummayıp, her platformda dile getireceğiz. Doğanşehirlilerinde buna sahip çıkması lazım. Arkadaşlarımız araştırıyor, mutlaka konuyu yargıya da taşıyacağız. Bu kadar rantın döndüğü bir belediyede doğru işlerin yapılması mümkün görülmüyor. Doğanşehir Belediyesi'nin haksız bir uygulaması var. Bunun siyasi ve hukuki olarak takipçisi olacağız. Doğanşehirlilerin malı, mutlaka Doğanşehirlilerin olacak” ifadelerini kullandı. Doğanşehir Belediye Meclis Üyesi Murat İnan ise; "4 yıldır Doğanşehir Belediyesi gayrimenkul satışıyla anılmaktadır. 78 taşınmazın satışı gerçekleştirildi. Biz tamamına karşı çıktık. Denetleme Komisyonu'nda üyeyim, kasasında para olan bir belediye ama sürekli bir taşınmaz satışı gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki günlerde de taşınmaz satışı söz konusu, biz grup olarak karşısında durduk. 20 dönümlük alan fabrika yapılmayacaksa belediyeye devredilmelidir." Dedi.