Üreticiyi bu sefer de dolu vurdu

Malatya'da önceki akşam etkili olan dolu yağışı nedeniyle Pütürge ilçesinde kayısı ve meyve bahçeleri zarar gördü. Etkili olan dolu yağışının ağaçtaki kayısıların yapraklarını ve meyve fidelerini zarar verdiğini belirten, Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, 'Deprem, pandemi, yüzyılın felaketi derken şimdi de bu afetler nedeniyle çiftçi mağdur' dedi.

Malatya'da önceki gece dolu yağışı etkili oldu. Dolu, kentteki bir ilçedeki meyve ağaçlarına zarar verdi. Dolu yağışının etkili olduğu yerlerin başında Pütürge ilçesi geldi. İlçedeki aşırı yağış ve dolu sebebiyle 68 mahallede, başta kayısı olmak üzere birçok meyve bahçeleri zarar gördü. Bahçelerde yaşanan zararla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, çiftçilerin mağdur olduğunu ve devletten destek beklediklerini söyledi.
Ayaydın, Pütürge ilçesindeki Tepehan, Nohutlu, Kaşmış, Örmeli, Bakımlı, Tosunlu ve bir çok mahallede sağanağın ardından etkili olan dolu nedeniyle kayısıların ve meyvelerin dalından yaprağıyla birlikte döküldüğünü, yem ihtiyacını sağlayan tarlaların da zarar gördüğünü vurguladı.
Yaşanan afetten dolayı büyük sıkıntı içerisinde olduklarını, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için devletten destek istediklerini kaydeden Ayaydın, şunları ifade etti:“ Zaten depremde zarar gördük. 2020 yılından beri perişanız. Deprem, pandemi, yüzyılın felaketi derken şimdi de bu afet nedeniyle çiftçi mağdur. Bu son dolu yağışından dolayı çiftçimiz ağlıyordu. Çoluğumuzun çocuğumuzun emeği gitti dediler. Ne yapacağız dediler. Biz çocuğumuza ne yedireceğiz dediler. Biz de güçlü devletimize diyoruz ki, il tarım müdürlükleri, ilçe tarım müdürlükleri sahaya insin, tespitler yapsın.”
Güçlü bir devlete sahip olduklarını vurgulayan Ayaydın, yağış nedeniyle 68 mahallede sıkıntı yaşandığını ve bu sıkıntıların biran önce tespit edilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayaydın, “Çiftçilerimizin desteklemesi lazım. Ben bu konuda devletten duyarlılık bekliyorum. Biz bunu ziraat odası olarak vekillere ilettik. Gerekli birimlere ilettik. Bunu bildirsinler çünkü çiftçimiz devletten destek istiyor” ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçme