Üniversite Öğrencileri Battalgazi'yi İleriye Taşıyacak!

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilerin ilçeye umut kaynağı olduğunu belirterek, 'Öğrencilerimiz, Battalgazi'nin eğitimdeki yükselen grafiğini daha da ileri taşıyacaktır' dedi.

TAKİP ET

Uzun ve yorucu bir sürecin ardından YKS'ye giren milyonlarca kişi, tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM tarafından sonuçların açıklanmasıyla birlikte, tercih yapan 1 milyon 670 bin 205 adaydan toplam 987 bin 388'i yükseköğretim programına yerleştirildi.

Üniversite kapılarını aralayan öğrencileri tebrik etmek için mesaj yayınlayan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “İlçemizdeki üniversitelere yerleşen öğrencilerimizin azmi ve başarısı, hem Battalgazi'miz hem de ülkemiz için büyük bir umut kaynağıdır.”dedi.

Gençlerin gösterdiği azim ve kararlılığın önemine değinen Taşkın, şunları söyledi:

"Üniversiteye adım atan tüm gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Eğitim hayatınızda gösterdiğiniz bu başarı, gelecekteki başarılarınızın teminatıdır. Sizler, ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatısınız. Üniversite yıllarınızda elde edeceğiniz bilgiler ve tecrübeler, hem kişisel gelişiminiz hem de toplumumuza katkınız açısından büyük öneme sahiptir. Özellikle Malatya'mızın gurur kaynağı olan İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi, her yıl binlerce öğrenciye kapılarını açarak, ülkemizin eğitimine katkıda bulunuyor. Bu yıl da YKS sonuçlarına göre ilçemizdeki üniversitelere yerleşen öğrencilerimizin azmi ve başarısı, hem Battalgazi'miz hem de ülkemiz için büyük bir umut kaynağıdır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversite yaşamlarında üstün başarılar diliyorum. İlçemiz, sadece tarihi ve kültürel mirasıyla değil, aynı zamanda eğitim alanında sağladığı fırsatlarla da öne çıkıyor. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilerimiz, Battalgazi'nin eğitimdeki yükselen grafiğini daha da ileri taşıyacaktır. Battalgazi'miz öğrencilere sunduğu olanaklar ve sağladığı desteklerle, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler için cazip bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun. Battalgazi'mizde yer alan İnönü Üniversitesi'ni ve Turgut Özal Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerimize de hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme