Umutsuz Bekleyiş! Yerinde Dönüşüm Fiyasko Mu?

Malatya'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından mağduriyetler bitmek bilmiyor. Kentte en büyük sorunlardan biri de yerinde dönüşüm projesinin hala hayata geçmemesi. Depremden 15 ay geçmesine rağmen yerinde dönüşümle ilgili herhangi bir gelişme yaşanmaması vatandaşlarda endişe yaratırken, vatandaşlar, o günkü şartlarda belirlenen destek miktarlarının güncellenmesi gerektiğini vurguluyorlar.

TAKİP ET
Özel Haber
Yorumlar 2
Konteynerevci 05 Temmuz 2024 21:16

Malatya için ve malatya insanı için çalışmıyorlar sadece kendileri ve menfaatleri için koca şehri hiç ettiler. Malatya millet vekillerini ve söz ve imza sahibi bütün bürokratları istifa etmesini istiyoruz. Rezerv alanı ilan edip milleti başınızdan atarsanız millette sizi başından atar. Herşey elinizde iki dudağınızın arasında bir imzaya bakıyor. Kendi memleketimizde bize mülteci hayatı yaşatamazsınız. Biz varsak siz varsınız. Sadece verdiğiniz sözleri yerine getirin

Hakim 04 Temmuz 2024 12:14

Yerinde dönüşümü rezerv alan çöküş programına çevirdiler.özellikle Malatya'nın davulcu zurnacı vekilleri yaygarasıyla sözde halk istiyormuş yalanıyla her yeri rezerve alan kıskacına alarak yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene, sapasağlam evinde müstakil hayatını yaşarken zorbaca rezerv alan ilan ettik deyip bizlerin ne evlerini yerinde dönüşümle kendi yapmasına ne de sağlam evinde mis gibi yaşam koşullarında oturmasına müsade etmeyenler alçakça bir işe sebep olmalarını nedeni Ankara'dan iş kovalayan vekillerin ve yerel işbirlikçilerinin vatandaşına mülkünü haramilere peşkeş çekme gayelerinin sebebi rant rant rant.diyecekler ki rant değil yalan o halde kaldırın rezerv alan zorbalığını isteyen dahil olsun isteyen yakasını kurtarsın.madem halk istiyordu getirin tercihi görelim şeref kalitenizi yok öyle yalanlarla halk istiyor.vallahi bakanlıkta görüştüğüm yetkili çok sayıda sizin gibi rezerv alandan çıkmak isteyen, şikayet eden vatandaş var diyor.ne olacak dilekçemizin sonucu, geçiştiriyor yani rezerv alanı zorbalıkla devam ettirmek istiyorlar.günün sonu rezerv alan barbarca dahil edilenlerin mülkünü üç kuruşa değerleyip,vasat 85m2 evleri de kazık fiyata mecbur bırakıldığımız da her şey ortaya çıkacak.ha yinede taksitle razıyım diyene hayırlı olsun ama zorbalıkla olamayacak bir işin sonunda ülke daha büyük belalarla karşılaşacak.ekonomiyi katleden irade şimdide kentsel dönüşüm kanununu kevgire çevirerek özel mülkün ırzına musallat olan anlayışın ülkeye kazandıracağı durum daha büyük yıkımlar.çünkü kentsel dönüşüm için riskli yapıların varlığı gerekiyor.deprem bölgesi rant bölgesine çevrildiğinden depremlerle yok olan deprem sonrası yıkılan riskli yapıların yerinde şu an bakir arsalar mevcut.rant düşkünleri sözde ev yapıyoruz güzellemesiyle kazık fiyatalara olmayacak işlere mecbur bırakılan mülküne yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene sapasağlam evini yıktırılmak istemeyene azap olan alçaklar Yüce Allah sizlerden er geç çıkaracaktır.bir de maddi sıkıntılarla uğraşan bizlere mülkiyet hakkı anayasal güvence altında olduğu hâlde zorbalıkla tek adam barbarlığıyla, ekonomiyi nasıl katlettiğini bizzat yaşıyoruz ki inkar edeni Yüce Allah affetmez, kafasına göre malımıza çullananılmasına sebep olan irade yüzünden mahkemelere para harcamaya mecbur bırakanlar bizlerin hakkı haram olsun.nalet olsun barbarca işlere imza atanlara.

Bakmadan Geçme