TUVTÜRK Malatya, mağdur ediyor

6 Şubat depremlerinde hayatın durma noktasına geldiği Malatya'da vatandaşların sorunları bitmek bilmiyor. Yaşanan depremlerin ardından araç muayenelerinin ertelenmesiyle beraber aylarca araç muayenesi yaptıramayan araç sahipleri, araç muayene istasyonuna akın ediyor. İstasyonlarda uzun kuyruklar oluşurken muayene cezası yiyen vatandaş bir hafta içerisinde yaptırması gereken araç muayenesi için on gün sonraya sıra alabildiğini öne sürdü. 

Asrın Felaketi olarak bilinen depremlerde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da vatandaşların sorunları bitmek bilmiyor. Yaşanan depremlerin ardından araç muayenelerinin ertelenmesiyle beraber aylarca araç muayenesi yaptıramayan araç sahipleri, şehirdeki tek araç muayene istasyonuna akın ediyor. İstasyonlarda uzun kuyruklar oluşurken muayene cezası yiyen vatandaş bir hafta içerisinde yaptırması gereken araç muayenesi için on gün sonraya sıra alabildiğini öne sürdü.

Paramızla rezil oluyoruz

Araç muayene randevusu almakta zorluk yaşayan bir vatandaş, "Randevu alabilmek için sabah saat sekizde aramamız gerekiyor. İnternette randevu almayı beceremiyorum. Bu beni zorluyor, bir muayene bu kadar zor olmamalı. Paramızla rezil oluyoruz" ifadesini kullandı.

Bir hafta içinde yapmam lazım, randevu 10 gün sonra

Araç muayene randevularının ileri tarihe verilmesinden şikayetçi olan bir vatandaş, "Dün akşam trafik cezası yedim araç muayenesi yaptırmadığım için. Deprem telaşıydı bunların ertelenmesiydi kaçırmıştım süreyi. Ceza yazan polis memuru ceza kağıdıyla gidersem muayene yaptırabileceğimi söylemişti. Bu gün geldim kayıt yaptıramadım polis gelirse benimle birlikte randevusuz muayene yaptırabileceğimi söylüyor. Polis gelmediği için randevu alacakmışım 10 gün sonraya veriyor. Cezanın verdiği izin süresi bir hafta ne olacak bilmiyorum. Polis gelirse ne değişiyor da randevu almama gerek kalmıyor anlamıyorum. Ceza kağıdım burada zaten bir de devletin polisini meşgul edeceğim buraya kadar" dedi.

Bakmadan Geçme