Turşunun yaygınlaştırılması isteniyor
Kışın vazgeçilmezlerinden olan turşunun, Malatya'nın Darende ilçesinde yaygınlaştırılması istendi. Sebze ve meyve üretim yeri olan Darende'de turşu yapımının iş ve aş kapısı olabileceği belirtildi.
Kendi iş yerinde yaptığı turşularla bölgede aranılan hale gelen Darendeli Mehmet Yiğit, bölgede turşu ve şalgamın marka haline gelmesini ve imalathane yapılmasını istiyor. Mehmet Yiğit, “Adana Şalgamı ve Turşusu bölgemizde tüketilirken bizler neredeydik?” diye sorarak, “ Kendi bağımızda bahçemizde yetişen sebze ve meyvelerden yapacağımız turşu imalathanesi ile bir çok insanımız iş imkanı sağlarken, bölgemizin tanıtımına da katkı sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı. Yiğit, yıllardır turşu yaptığını belirterek, “Aranılan damak tadını buldum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bu işi geliştiremedim. İmkanı ve elamanı olanlara sesleniyorum. Ben varım diyenlere işi öğretir ve yardımcı olurum. Yeter ki kazanan Darendeli olsun” dedi. Özellikle ilçede yetişen kaysı, elma, lahana, armut, erik, alıç, domates ve salatalık gibi birçok meyve ve sebzeden turşu yaptığına dikkat çeken Yiğit, “Asitsiz doğal üzüm sirke ve hamurdan kendime has damak tadını yakaladım” şeklinde konuştu. Yiğit, “Meyve buradan sebze buradan. Neden alternatif işler düşünmüyoruz. İşte fikir. Kendi iş yerimde yaptığım turşu reklamsız ve tanıtımsız bu kadar tüketiliyorsa ve aranılıyorsa bu iş imalat hane ile ne seviyelere gelir bir düşünün” diyerek, imkanı olanların bu işi gözden geçirmesini istedi.