Türkoğlu seçildi

Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde başkanlığa Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu seçildi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert'in katılımıyla gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde, Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube başkanlığına Mustafa Türkoğlu seçildi. Kongrenin açılışında konuşan Türkoğlu, Öz Sağlık İş Sendikası'nın Türkiye'nin her yerinde teşkilatlandığını belirterek, “Bu büyük başarının kurumsallaşması adına tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Şube başkanlığımızın bu güne kadar sürdürdüğü çalışmalara bundan sonra da tüm hızıyla devam edeceğiz. Genel Başkanımızın önderliğinde Öz Sağlık İş Sendikasına yakışır şekilde birlik ve beraberliği sağlayacak şekilde sendikamızın bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

200 bin üyemiz var

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı, Devlet Sert ise kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti. 8 yıllık bir sendika olduklarını anımsatan Sert, “Bu 8 yılda en genç ve dinamik bir lider sendikayız. Yaklaşık 200 bin üyemiz var. Sendikamız, Sağlık Bakanlığı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yaklaşık 16 bin üyemiz, Üniversitelerde 16 bin 500 üyemiz, diğer özel kurumlarda da yaklaşık 6 bin üyemiz var. Bu üye Potansiyeline sahip sendikamız Türkiye'de 3. Büyük sendikadır” dedi.

EYT beklentisi karşılansın

Taşeronluk sistemi ile ilgili konuşan Sert, “Yüzde yüze taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız var. Biz 15 Temmuz'u bu millet unutmayacaksa, taşeronluk sisteminden bu güne gelişimiz de elbette ki unutulmayacaktır. Bu arada yaşanan sorunların çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş çıkışlarında tazminat haklarınızın da takipçisi oluyoruz. Yaptığımız sendikal çalışmalarda geçtiğimiz yıllarda 900 bin arkadaşımıza kadro verildi. Bu konuda emek sarf edenlere teşekkür ediyorum. Bizim çalışma hayatında 696 sayılı yasa ile geçişlerde sıkıntılarımız var. Bunların tek tek çözümü için çalışıyoruz. Sahada sizlerin sorunlarını takip ediyoruz. EYT konusunda da çalışmalarımızın sonuna yaklaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızım bu çalışanların beklentisini da karşılayacağını umut ediyorum. Bu konuda bize güç vermesi için Malatya'daki arkadaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Bizim davamız, ilkelerimiz, hiçbir zaman dünya menfaati için çalışamadı. Bundan sonra da çalışmayacaktır. Bizim yalan dolan algıyla işimiz yoktur. Doğru yerde durduğumuz için buradayız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme