Türk halkı 2023'te en çok neyi aradı

Google Türkiye, 2023 yılında Türk halkının en çok aradığı konuları açıkladı. Buna göre, listenin ilk sırasında siyaset yer aldı.

TAKİP ET

Listenin ilk beş sırasında yer alan isimler, sırasıyla şu şekilde:

Sinan Oğan (siyasetçi)
Dilan Polat (siyasetçi)
Zaha (futbolcu)
Kemal Kılıçdaroğlu (siyasetçi)
Muharrem İnce (siyasetçi)
Sinan Oğan, 2023 yılında AK Parti'den istifa ederek Zafer Partisi'ne katılan bir siyasetçi. Dilan Polat ise İYİ Parti'nin gençlik kolları başkan yardımcısı.

Listenin devamında ise sırasıyla şu isimler yer aldı:

Zaniolo (futbolcu)
Icardi (futbolcu)
Ali Yerlikaya (İstanbul Valisi)
Hakan Fidan (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı)
Tete (futbolcu)
Zaniolo ve Icardi, İtalya'nın Roma takımında oynayan futbolcular. Ali Yerlikaya, İstanbul'un yeni valisi. Hakan Fidan ise Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başkanı. Tete ise İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United'da oynayan bir futbolcu.

Bu sonuçlar, Türk halkının 2023 yılında siyasete, spor ve eğlenceye ilgi duyduğunu gösteriyor.

Siyasetin ilk sırada yer almasının nedeni, Türkiye'de 2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin olması. Bu seçimler, Türk halkının siyasi tercihlerini göstereceği ve ülkenin geleceğini belirleyeceği için halk, bu konuda daha fazla bilgi edinmek için araştırma yapıyor.

Sporun ikinci sırada yer almasının nedeni ise, Türkiye'nin 2023 yılında Dünya Kupası'na katılacağı için sporseverlerin bu turnuvayı takip etmek istemesi. Ayrıca, Türkiye'de birçok popüler spor takımının olması da sporun ilgi görmesine katkı sağlıyor.

Eğlencenin üçüncü sırada yer almasının nedeni ise, Türk halkının boş zamanlarını değerlendirmek için eğlenceye yönelmesi. Bu kapsamda, diziler, filmler, müzik ve sosyal medya gibi eğlence unsurları Türk halkı tarafından sıklıkla araştırılıyor.

Bakmadan Geçme