Trafik Kuralları Hayat Kurtarıyor: Otobüs Kazasında Yaralılar Emniyet Kemerine Borçlu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinden dönen sürücü ve yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyararak, emniyet kemerinin hayat kurtardığını vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili dönüşü nedeniyle trafikte olan sürücü ve yolculara önemli bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, emniyet kemerinin hayati önemine dikkat çekti ve tüm yolculardan trafik kurallarına uymalarını istedi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca trafik ekiplerimiz sürücülerimizi bilgilendirdi, bilgilendirmeye de devam ediyor. Sosyal medya mesajlarımızda, araçlarımızda ve otobüs yolculuklarında emniyet kemeri takmanın önemini vurguladık. Trafik polislerimiz de otobüslerde emniyet kemeri kontrolleri yaptı. İşte bunun en çarpıcı örneği Bursa-Antalya seferini yapan bir otobüste yaşandı. Trafik ekiplerimiz otobüsteki yolculara uyarılarda bulundu ve emniyet kemeri takmalarının hayat kurtardığını ifade etti. Otobüs Kütahya'da maalesef şarampole yuvarlandı. Ancak yolcularımızın emniyet kemerleri takılıydı. Kazada 5 vatandaşımız hafif yaralandı ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler. Kaza geçiren yolcular; Eskişehir çıkışında otobüslerini trafik polislerinin kontrol ettiğini ve emniyet kemeri konusunda kendilerini uyardıklarını söylediler.”

Bakan Yerlikaya, bayram tatili dönüşü devam ederken trafik yoğunluğunun arttığını belirterek, sürücü ve yolcuları trafik kurallarına uymaları konusunda bir kez daha uyardı:

“Sevgili sürücülerimiz, Kurban Bayram tatil dönüşü devam ediyor. Yollarımızda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım.”

Bakan Yerlikaya'nın bu uyarıları, bayram dönüşü yolların güvenliği için büyük önem taşıyor. Emniyet kemerinin hayati önemi bir kez daha vurgulanarak, kazaların önlenmesi ve can kayıplarının azaltılması hedefleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme