TOKİ sakinlerine zam şoku

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan TOKİ binalarında aidat ücretlerine yüzde 80 oranında zam yapıldı. Yapılan büyük zamdan dolayı mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, 'Malatya'nın lüks semtlerinde oturanlar bu kadar aidat ödemiyorlar, sanki rezidansta oturuyoruz' diyerek yapılan zam oranına tepki gösterdiler.

Yüksek kiralara çare olmak için yeni bir proje başlatan TOKİ, yaptığı yüksek zamlarla gündemde. Malatya'da 4. TOKİ olarak bilinen Battalgazi ilçesi Fırat Mahallesinde çoğunlukla emekli ve dar gelirli vatandaşların yaşadığı konut aidatlarına yüzde 80'e yakın oranda zam yapıldı. TOKİ evlerinin aidatlarına yapılan yüzde 80 oranındaki zam vatandaşları isyan ettirdi.

Sanki rezidansta oturuyoruz

Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Malatya Fırat Mahallesi TOKİ'de oturmaktayım aidatlara bu kadar zam olması abeste. Enflasyonu biliyorsunuz, aldığımız maaş yetmiyor. En azından aidatlara normal bir zam yapsalardı bu kadar tepki göstermezdik. Zaten bundan önce yaptıkları artışa seslenemedik pandemiden dolayı. Ama şimdi yapılan yüzde 80 zam bütün hepimizi mağdur etti. Neye göre zam yapılıyor anlamış değiliz, bu zamların geri çekilmesine istiyoruz. Aidat 194 TL'den 250 TL olsa anlarız ancak 351 TL olmuş buna bir düzen getirilmesini istiyoruz. Malatya'nın en lüks yerinde oturanlar kadar aidat veriyoruz. Lüks sitelerde oturanların gece gündüz güvenlikleri var, sosyal alanları var. TOKİ'lerde bir güvenlik kamerası bile yok ve park alanı dahi bulunmuyor. Belki onlar bizim kadar bile vermiyordur. Yöneticiler keyfi zam yapıyor. Burada yaşayanlar dar gelirli ve asgari ücretle geçinenler. Asgari ücrete zam açıklanmadan Emlak Yönetim yüzde 80 zam yapıyor. Sanki rezidansta oturuyoruz. Alt düşük gelir grubu yaşıyor. Bu kadar zam çok fazla zaten adı üstünde düşük gelirli insanların olduğu bir yer burası, yetkililerin haberi var mı böyle bir zamdan bilmiyorum. Birisi bir el atsın bu konuya nasıl ödeyeceğiz bu aidatı. Karşılığında doğru dürüst bir hizmette yok zaten. 350 TL bir aidat olur mu? Devletimiz buna bir çare bulsun” diye konuştular.

Bakmadan Geçme