Temeli atıldı

İhalesi yılan hikayesine dönen ve yaklaşık iki yıldır 'yapıldı-yapılacak' denilen 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin nihayet temeli atıldı. Eski Devlet Hastanesi'nin 32 bin 508 metrekarelik arsasında temeli atılan bodrum, zemin ve +6 kat olacağı belirtilen Battalgazi Devlet Hastanesi toplam 60 bin 596 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 25 Ocak 2019 tarihinde ihalesi yapılan yaklaşık maliyeti 188 milyon 595 bin TL olan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Hastanede 12 ameliyathane, 32 yataklı yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı diyaliz ünitesi, 10 yataklı palyatif bakım merkezi, 24 yataklı acil müşahede odası, 26'sı çift yataklı 132'si tek yataklı hasta odası ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu yer alacak.

BUNLARI DARMADUMAN ETTİK

Temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, parlamenter sisteminin deve kuşu gibi olduğunu ve ülkeye ilişkin kararların geçmişte kendisini devletin sahibi zanneden bir avuç vesayet elitinin verdiğini söyledi. Ünal, “Millet sandıkta seçiyor, seçtikleri Ankara'ya gidiyor, Ankara'ya gittiklerinde kendisini devletin sahibi gören, siyasete saygı duymayanlar diyorlardı ki; 'Siz yolcusunuz, biz hancı.' Şimdi, 'Bu hükümet sistemi bir arabaya benzer' dedim, bir arabaya benzetelim. Sizin seçtikleriniz şoför koltuğuna oturunca bakıyor ki sağda birisi daha oturuyor. 'Sen kimsin?' diyor. 'Ben arabanın sahibiyim' diyor ama onun da önünde direksiyon var, onun da önünde gaz var, debriyaj var, fren var. 'Peki, ben' diyor. 'Sen bugün var yarın yoksun, devletin sahibi benim' diyor. Karar verip direksiyonu sola çevireceksiniz, o sağa çeviriyor. 'Cumhurbaşkanı seçeceğim' diyorsunuz, 'Öyle cumhurbaşkanı seçemezsin, o kararı ben veririm' diyor. Hatırlarsanız '367' diye bir şey çıkarmışlardı. 'Başörtüsü yasağı' diyorsun, 'Başörtü yasak kardeşim' diyor. 'İmam hatipliler orduya' diyoruz, 'Yok imam hatiplileri orduya alamazsın' diyor. 'İmam hatipliler üniversiteye' diyoruz, 'Hayır hayır katsayı koyarım, oraya giremezsin' diyor. Kim veriyor kararı? Siyaset vermiyordu, kendisini devletin sahibi zanneden Ankara'daki bir avuç vesayet eliti karar veriyordu. Bunları ne yaptık biz; bunları darmaduman ettik. 1950'de Adnan Menderes'in 'Yeter, söz milletindir' dediği aşamayı 'Yeter, söz de karar da milletindir' dedi Recep Tayyip Erdoğan ve 'Devleti milletin seçtikleri yönetir' dedi. Buna alışmakta zorlandılar, halen zorlananlar var. Söz de karar da milletindir. Milletin temsilcileri eliyle millet devleti yönetir” dedi.

HASTANE BİRAZ MEŞAKKATLİ OLDU

Vali Aydın Baruş, “Malatya tarihten beri olduğu gibi bugünde gerek ekonomik açıdan gerek sosyal açıdan gerekse de sağlık açısından bölgenin merkezi. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü bugün dünyada bu alanda faaliyet gösteren en önemli kurum. Karaciğer naklinde dünyada 2. Avrupa'da 1. sıradayız. Yurtdışından birçok hastamızın burada şifa bulması bizlere gururu veriyor diğer taraftan 19 hastanemizde vatandaşlarımız şifa buluyor. 8 toplum sağlığı merkezimiz 90 aile sağlığı merkezimiz bulunmakta” şeklinde konuştu. AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Battalgazi devlet hastanesinin hikâyesi biraz meşakkatli ve uzun buradaki hastanemizin yerine Malatya'mıza Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kazandırdık. 800 yataklı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaptık. Yanına 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini Allah nasip ederse bir aya sonra tamamen açılışını yapacağız hasta kabul etmeye başlayacak. İnşallah kadın doğum ve çocuk hastanemizde Malatya'ya kazandırılmış olacak. hemen yanında 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi var. O fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bittiği anda sayın cumhurbaşkanımız geçen konuşmasında söyledi. Malatya'mıza Malatya şehir hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile birlikte kazandırılmış olacak. Şimdi bizim bir hedefimiz var. 2023 giderken; Malatya sağlık turizminin başkenti olsun istiyoruz. Biz Malatya'daki hastanelerin bölgenin sağlığı için çok ciddi katkıda bulunduğunu biliyoruz. Karaciğer nakil enstitüsünü Malatya'ya Türkiye'ye kazandırdık. Dünyanın tek karaciğer nakil enstitüsünü Türkiye'de ve Malatya'da ikinci bir yatırırım kazandırıyoruz. Malatya'ya onkoloji hastanesini Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kuruyoruz” şeklinde konuştu.

BURADA DÜKKANLAR BOŞ DURUYOR

MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, “Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra bütün yatırımlar Yeşilyurt ilçesine yapıldığı için buradan sitem etme hakkını kendimde görüyorum. Buradaki dükkân ve gayrimenkul sahipleri de eşit ve adil bir şekilde kazanır. Hastane caddesinde 70 tane boş dükkân var. Eskiden burada bir devlet hastanesi vardı. Bir hareket vardı bu bölgeye hitap eden doktorlarımız hemşirelerimiz vardı. Ama uzun bir süre geçti” dedi. Konuşmaların ardından Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temeli katılanların butona basmasıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da birer konuşma yaptı.

Bakmadan Geçme