Sürpriz yok

27. dönemde Malatya'dan Milletvekili olabilmek için 72 kişinin müracaat ettiği AK Parti'de aday listesi belli oldu. 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti Malatya Milletvekili adayları Listede birinci sırada Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yer alırken, ikinci sırada ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 24 Haziran seçimlerinin birinci ve önemli bir ayağını geride bırakıldığını belirtti. Başkan Koca, “Partimizin de aday listeleri bugün açıklanmış oldu. Açıklanan listelerinin öncelikle ülkemize partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçilecek arkadaşlarımızla aday gösterilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah AK Parti ailesi olarak elimizden gelen gayreti göstererek bu seçimlerin önemine binaen başarılı olma gayreti içerisinde olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Çakır: Süreç çok önemli

Büyükşehir eski belediye başkanı Ahmet Çakır Cumhurbaşkanlığı seçim süreci çok önemli bir süreç olduğunu kaydederek, “Önemli bir seçim süreci başlamış durumda. Malatya da bugüne kadar başarılı bir grafik izledik. Teşkilatlar olarak AK partide görev olarak Ak partimizin kuruluşunda ilk günden yer aldık. Farklı görevlerde bulunarak en son belediye başkanlığı görevini de tamamlamış oldum. Bu süreçlerde bu güzel hizmetleri bizlere Bahşeden Rabbime şükrediyorum. Partimizin başarısı için ilimizde bugüne kadar aldığımızı en yüksek oyu genel seçimde de almak için hep birlikte el ele vererek çalışacağız

Kahtalı: Her kademede görev aldım.

Eski il Başkanı Hakan Kahtalı' da AK Partinin her kademesinde görev aldığını ifade ederek, “Cenabı Allah bu çıkmış olduğumuz yolda bizleri mahcup etmesin inşallah. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar her kademesinde bulunduk. Allah nasip etti bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile nasip olursa milletvekili aday adayı olduk. Şimdi de aday listesinde isminiz çıktı. İnşallah biz partimize teşkilatımız da başta da Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere memleketimiz için ülkemiz için hizmet etmek gayret etmek için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız.

Polat: 6.0 için çalışacağız

Son olarak söz alan Malatya büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ta gösterilen listenin cok güçlü bir liste olduğunu kaydederek, “Bu liste gösteriyor ki AK Parti Malatya Teşkilatı gerçekten çok güçlü ve kuvvetli. Çünkü bu teşkilat içerisinden bakan çıktı. Bu teşkilat içerisinde genel başkan yardımcısı var. Bu teşkilat içerisinde şu an listede olan arkadaşlara baktığımız zaman teşkilatımızın birçok kademesinde görev yapmış Ahmet Çakır başkanımız, teşkilatımızın birçok kademesinde görev almış ve 4 yıl İl başkanlığı yapmış Hakan Kâhtalı başkanımız, Bakanımız Bülent Tüfenkci ve Genel başkan yardımcımız Öznur Çalık var. Bu bizim için Malatya teşkilatı için büyük bir sevinç büyük bir gururdur. Ben öncelikle burada olan başkanlarım olmak üzere listede bulunan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum kutluyorum. İnşallah Malatya'da 6-0 yapacağız. 6-0 için mücadele edeceğiz. Mücadelelerimiz 6-0 için şimdiye kadar nasıl Malatya'yı ilmek ilmek ördüysek bundan sonra da aynı şekilde hiç yorgunluk nedir bilmeden, gece gündüz demeden sahanın her tarafında adımımızı basacağız tekrar hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme