Sosyal medyadaki yanlış diş sağlığı tavsiyelerine dikkat!

Çocuk diş sağlığı uzmanı Dt. Nurgül Demir, sosyal medyadaki yanlış diş sağlığı tavsiyelerinin erken tanı ve tedaviyi geciktirebileceğini, hatta diş kaybına yol açabileceğini söylüyor.

TAKİP ET

Günümüzde sosyal medya, sağlık alanında da pek çok konunun araştırıldığı ve bilgi havuzuna erişimin kolaylaştığı bir platform haline geldi. Çocuk diş sağlığı uzmanı Dt. Nurgül Demir, sosyal medyadaki diş sağlığı tavsiyelerine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Dt. Demir, sosyal medyanın doğru kullanıldığı takdirde ağız hijyeni, diş fırçalama teknikleri gibi konularda olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. Ancak, sosyal medyada tedavi edici olarak tanıtılan bazı ürünlerin, özellikle hassas olan çocuk dişlerinde daha büyük hasarlar oluşturabileceğinin altını çiziyor.

Dt. Demir, “Diş ağrısı, diş eti kanaması gibi şikayetlerin altta yatan ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceği unutulmamalıdır. Yanlış ürün kullanımı mevcut şikâyeti kötüleştirebileceği gibi, altta yatan asıl problemin tanısının geciktirilmesine de sebep olabilir” diyor.

Dt. Demir, ağız içi şikayetleri geçirmek için kullanılan ürünlerin bölgesel alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gibi, ciddi mukoza yanıklarına da yol açabileceğini belirtiyor. Doğru tedavinin gecikmesi sebebiyle ilerleyen aşamalarda diş eti ve bölgesel kemik kaybıyla birlikte, çürük veya diş enfeksiyonu olmaksızın diş çekiminin gerekebileceğini aktarıyor.

Dt. Demir, çocuk diş sağlığının önemine vurgu yaparak, “Diş hekimi koltuğuna sınırlı tolerans gösterebilen küçük hastalarımız için problemin başlangıç aşamasındayken tespit edilmesi, doğru tedavi ve yönlendirmeyle süreç uzamadan çözümlenmesi, hem hastalarımızın ileri yaşlarına da taşınabilecek bir diş hekimi fobisi yaşamasını engeller hem de oluşabilecek ciddi sorunları önler” diyor.

Dt. Demir, sağlıkla ilgili herhangi bir konuda yönlendirici olması gereken tek mercinin hekim olduğunun altını çiziyor.

Bakmadan Geçme