Sorunlar rapor haline getirilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla oluşturulan MHP'li milletvekillerinin yer aldığı 'Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti', Malatya'da incelemelerde bulundu. MHP Malatya milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, deprem bölgelerinde hazırlanan raporları, eksikleri, sorunları vatandaşların taleplerini raporlar haline getirip genel merkeze sunacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığındaki Afet Koordinasyon Merkezi'nde Vali Şahin ile basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen heyet, daha sonra Malatya'da depremzedeler için inşa edilen konteyner kentte incelemelerde bulundu. Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisinin deprem bölgesindeki milletvekilleri olarak 7 kişilik heyetle çalışmalara başladıklarını söyledi.

Seçim süreci diye bırakmadık

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 6 Şubat'tan bu yana 7 kişilik heyetle 11 ilde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Fendoğlu, “Depremimizin 161. günü ve gündemimiz deprem Milliyetçi Hareket Partisi olarak 6 Şubat'tan bu yana tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte genel başkanımızın talimatıyla deprem bölgesi olan 11 vilayetimizde araştırma ve ziyaretlerimizi aralıksız yapıyoruz. Yani seçim süreci diye bırakmadık. Seçim süreci bitmiştir. Biz teşkilat olarak, ülkücü hareket olarak tüm deprem bölgelerinde hazırlanan raporları, eksikleri, sorunları vatandaşlarımızın bizlere ilettiği talepleri raporlar haline getirip 7 arkadaş hep birlikte bu hafta sonu genel başkanımıza sunacağız. Ondan sonraki talimatlar doğrultusunda yine deprem bölgelerindeki ziyaretlerimiz devam edecek.” diye konuştu. Fendoğlu, depremin ilk anından itibaren Malatya'ya yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Vali Hulusi Şahin'e teşekkür etti. Heyette Fendoğlu'nun yanı sıra Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Elazığ Milletvekili Semih Işıkver de yer aldı.

Bakmadan Geçme