Son 4 ayda 7 kez soyuldu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Kasap ve Sebze Pazarına hırsızlar dadandı. Pazarda bulunan sebze ve şarküteri tezgahları son 4 ayda 7 kez soyuldu. Duruma isyan eden Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, pazarda görev yapması için emniyete bekçi talebinde bulunduklarını ancak taleplerine hiçbir şekilde cevap verilmediğini söyledi.

TAKİP ET

Esnaf isyan etti

Son zamanlarda Kasap ve Sebze pazarında hırsızlık olayları arttı. Gece saatlerinde hırsızlar, üstü çadırla kapatılan manav ve şarküteri tezgahına girerek, torbalarına doldurdukları ürünleri çalıyorlar. Pazar esnafı, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı şikayetçi. Esnaf, hırsızlık vakalarında yaşanan artışın kendilerini endişelendirdiğini belirterek, yetkililerden hırsızlık olaylarının önünün alınmasını istedi.

Tezgâhlarımız soyuluyor dikkate alan yok

Son aylarda artan hırsızlık olaylarıyla ilgili gazetemize konuşan Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, sık sık yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı manav ve şarküteri esnaflarının büyük zayiat verdiğini söyledi. Belediye tarafından yapılan sokak aydınlatmalarındaki lambaların yanmadığından dert yanan Yıldız, yetkililerin yaptıkları başvurulara kayıtsız kaldığını savundu. Yıldız, sürekli olarak bekçi konusunu dile getirdiklerini vurgulayarak, “Bekçi konusunu dile getirmemize rağmen kimse bizi dikkate almıyor. Tezgâhlarımız soyuluyor. Sadece biz manavlar değil, şarküteri tezgâhlar da çok zarar etmiş durumda. Adil çözümler bulunmuyor. Hırsızlar bir kapıdan girip diğerinden çıkıyor. Önceden esnaflar kendi aralarında tuttukları bekçi ile dışarıda kalan ürünlerin güvenliğini sağlıyordu ancak artan maliyetlerden dolayı bazı esnaflar bekçi ücretini ödemeyi tercih etmeyince bekçi de işi bıraktı” diye konuştu.

Bakmadan Geçme