'Siz kaldırmıyorsanız biz kaldıracağız'

 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya'da, depremlerden sonra kurulan çadırların çoğu kaldırıldı. Henüz kaldırılmayan çadırlara zabıta ekipleri tarafından uyarı yazıları asılmaya başladı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'da binlerce ev yıkıldı ve ağır hasar aldı. Yaşanan depremlerin ardından şehir genelinde çadır kentler kurulurken, bazı vatandaşlar evlerine yakın yerlere çadır kurdu. Evleri yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşlar devlet tarafından yapılan konteyner kentlere yerleştirilirken evleri az hasarlı olan vatandaşlar ise çadırlarda yaşamanı sürdürmeye devam etti. Ancak evi az hasarlı olan ve evinin çevresine çadır açan vatandaşların evlerine geçmesiyle açılan çadırlar boş kalınca belediyeler boş olan çadırları toplatma kararı aldı. Kent genelinde çadırlar kaldırılırken, henüz çadırını kaldırmayan vatandaşların çadırlarına, Yeşilyurt Zabıta Müdürlüğü tarafından uyarı yazıları asıldı.

Yeşilyurt Zabıta Müdürlüğü tarafından çadırlara asılan yazıda, “Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinde kamuya ait alanlarda bulunan çadır ve konteynerlerin kaldırılması gerekmektedir. Kaldırılmadığı takdirde belediyemizin ilgili birimleri tarafından kaldırılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Bakmadan Geçme