Siyonizm'le çalıştılar
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, 'FETÖ hiçbir zaman milli görüşe destek vermedi, Milli Selamet'ten Saadet'e kadar hiç destek vermedi. Refah Partisi oluşturduğu alanda tekti ve buna rağmen yine destek vermedi. FETÖ herkesle iş yaptı bizimle yapmadı. Onlar Saadet'i çok iyi tanıyordu. Onlar Siyonizm'le beraber çalıştılar' dedi.
Marasalı beraberindeki partililerle birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Türkiye ve Malatya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Marasalı, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerle ilgili Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ahmet Münir Erkal'e teklif götürmediklerini söyledi. Marasalı, büyükşehir belediye başkan adaylığıyla ilgili işten anlayan, projeleriyle ses getirecek, Malatya sevdalısı üç isimle görüştüklerini belirterek, “Malatyalıların sevgisini kazanacak, belediyeyi kurumsallaştıracak, şehrin sanayisinden ekonomisine kadar her alanda hizmet edecek isim adayımız olacak” dedi.
NETHABER: Erken seçim ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
OSMAN MARASALI: Erken seçim demeyelim baskın seçim diyelim. Bu seçimin temel sebebi ekonomiden dış politikaya kadar iktidarın duvara toslamış olmasıdır. Biz Saadet Partisi olarak seçime hazırız. Kentte kongrelerimizi yaptık, teşkilatlarımızı oluşturduk, şimdilerde sandık kurullarımızı hazırlıyoruz.
NETHABER: Gerçekten erken seçim gerekli miydi?
OSMAN MARASALI: Evet erken seçim gerekliydi. Adaletten yaşanan sıkıntılar, hak hukuktan yaşanan tartışmalar, ekonomik gidişatın olumsuzluğu, iç ve dış politikadaki açmazlıklar, mazotun litresinin 6 liraya dayanması, yapılan zamlar her şeyi gösteriyordu. Sağlık sisteminin iflas edişi, tarım ve hayvancılıkta her şeyin dışa bağımlı olunması bu seçimi zorunlu kıldı. İktidarın günü birlik politikalarının da iflas ettiği her geçen gün ortaya çıkıyor. Ne yazık ki iktidarda bulunanlar bu korkunç gidişe bir çare bulma imkanına sahip değiller. Biz bu arkadaşlarımızın icraatlarını yaklaşık 16 yıldır takip ediyoruz. Ne yazık ki hiçbir sahada ülkemizi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracak bir adım atmadılar. Sık sık soruluyor ‘Efendim hiç mi iyi bir şey yapmadılar?' diye. Doğrudur bazı güzel adımlar da attılar ama Türkiye sadece bir iki konunun halledilmesiyle düzeltilecek bir ülke değil. Dış politikada istikrarları hiç yok bu arkadaşların. Bugün birisini dost, stratejik müttefik görüyorlar yarın da en büyük hasım olarak karşılarına alabiliyorlar. Hala bir istikrara kavuşturamadılar dış politikayı.
NETHABER: Ne yani Ak Parti'nin söylemleriyle eylemleri arasında tutarsızlık mı var?
OSMAN MARASALI: İktidarın 2023, 2050, 2071 planları halkı yanıltıyor. Söylemleri ile eylemleri birbirini tutmuyor. Şuanda Ak Parti milliyetçi bir söyleme büründü. Bütün dünyanın kendisine duvarlar ördüğü bir ülke konuma getirildi. İktidar geldiği günden bugüne kendi ayakları üzerinde durmuyor.2002 yılında devleti tanımayı, ekonomiyi, dış politikayı FETÖ ile yürüttüler şimdi ise bunlarla hem ulusalcılar hem milliyetçilerle işler yürütüyorlar. Velhasıl AK Parti'nin kendi bir milli politikası yoktur.
NETHABER: Milliyetçi söylem milli görüş tabanı rahatsız etmiyor mu?
OSMAN MARASALI: Hem milliyetçi hem ulusalcı görüşü tasfiye etmek için AK Parti iktidara getirildi. Şimdi ise bu iki söylemle hareket ediyor. 3Y diyerek Yolsuzluk, Yoksulluk-Yasaklar diyerek iktidara gelenler bu 3Y'yi unuttular. Şimdilerde devletin bekası, milletin var olma mücadelesiyle gündemi oluşturma derdine düştüler. Bizim tabanımızın görüşü de, fikrîde, zihniyeti de, duruşu da bellidir.
NETHABER: Saadet Partisi rahmetli Necmettin Erbakan'ın çizgisinden kayıyor mu?
OSMAN MARASALI: Saadet Partisi Erbakan'ın çizgisinden kaymıyor. Biz Erbakan hocanın fikirlerini yaşatmanın derdindeyiz. Bu fikirlerle derdimiz İslam ümmetini kurtarmak, insanlığı kurtarmak. Erbakan Hoca teknolojik olarak bir açılım yaptı fakat bunun ötesinde bütün dünyada yaşanan sıkıntıların temeli Siyonizm'i anlattı. Saadet Partisi Siyonizm'le mücadelesini sürdürmektedir. Bizim Ak Parti ile bir düşmanlığımız yok. Sadece izledikleri dış politika Siyonizm'i güçlendiriyor. Bugün bireysel olarak kredi kartlarına, kurumsal olarak bankalara, devlet olarak yurt içi-yurtdışı bankalara borçluyuz. Bu siyonizmciler devleti PKK ile sıkıştırıyorlar, şimdi de ekonomiyle sıkıştırıyorlar. Siyonizm'le mücadele şovenizm bir mantıkla değil tüm insanlıkla birlikte yürütülmeli.
NETHABER: Osman Bey, laf arasında AK Parti'ye Erbakan Hoca'nın tabiriyle narkozlaşmış körü körüne bağlanan bir kitle mi var dediniz?
OSMAN MARASALI: Bakınız AK Parti tüm medyayı kontrol altına almış durumda. Vatandaşlarımız sorgulamalı, iktidarın gerçek yüzünü öğrenmeli. Hem yazılı hem görsel basını kim AK Parti'ye teslim etmişse o Siyonizm'in işini kolaylaştırmıştır. Ben AK Partili seçmenlere sesleniyorum; İnsanlığı bu Siyonizm belasından kurtarmak lazım. Bugün boşanma oranlarındaki artış, eğitimdeki kaos, dinler arası çatışmadan medeniyetler arası çatışmaya yönlendirilmesinin altında Siyonizm var.
NETHABER: FETÖ Saadet Partisi'ne neden yanaşmadı?
OSMAN MARASALI: FETÖ hiçbir zaman milli görüşe destek vermedi, Milli Selametten Saadet'e kadar hiç destek vermedi. Refah Partisi oluşturduğu alanda tekti ve buna rağmen yine destek vermedi. FETÖ herkesle iş yaptı bizimle yapmadı. Onlar Saadet'i çok iyi tanıyordu. Onlar Siyonizm'le beraber çalıştılar. Bunların ibadet dediği kesimin Siyonizm'inden haberleri yoktu. Bunların devleti ele geçirme dedikleri şey ülkenin bilgilerini diğer ülkelere satmaktı. Bunlar Türkiye'nin beyin göçünü ABD'ye, Avrupa'ya kanalize ediyordu.
NETHABER: Malatya'ya ikinci üniversite kurulması sizce doğru mu?
OSMAN MARASALI: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'ya kurulacak ikinci üniversite için teşekkür ederiz. İkinci üniversite kenttin önünü açar, bilimsel açıdan rekabetin önünü açar. Bence ikinci üniversitenin kurulması doğrudur.
NETHABER: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İnönü'nün ismini anmamasına destek veriyor musunuz?
OSMAN MARASALI: Bakın bugün Demirel'den Özal'a kadar rahmet okunuyor. İnsanları değerlendirirken salt iyi salt kötü olarak değerlendirmek yanlış, İnönü'nün adını anmak popülist yaklaşımdır. Bugün 80 sene önceki tartışmaların yapılması yanlış, bugün Türkiye'nin çok farklı sıkıntıları var. Onların yaptıklarını unutmayacağız. Erdoğan yetki makamında; İnönü eğer Türkiye'ye ihanet etmişse verirsin talimatı sonrasında da YÖK'e ismini kaldırtsın. Bunu millete gündem yapmaya gerek yok.
NETHABER: CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın bu konudaki açıklamasını nasıl görüyorsunuz?
OSMAN MARASALI: Veli Ağbaba'nın çok sert söylemlerle buna karşı tepki vermesi ve kullandığı dil ve üslubu yanlış. Hem Ak Parti hem CHP bu işten rant peşinde. Veli Bey'in muhalefeti açıkça söyleyeyim bu konuda yanlıştır.
NETHABER: Malatya'da FETÖ benzeri bir cemaat var mı?
OSMAN MARASALI: Cemaatler konusu çok ayrı bir konu. Apaçık ayetlerin tartışması dahi İslam'a saldırının bir göstergesidir. Türkiye'de önce hadisler tartışıldı, sonrasında cemaatlerin yanlış yönlerini öne çıkartıldı. Amaç cemaatler eliyle İslam'a saldırı. Yoksa Cübbeli Ahmet'in, Nurettin Yıldız'ın bir değeri yoktur. Yarın cemaat denildiğinde gençler terörist olarak bilecek. Sonra çocuklar diyoruz ki neden İslam'da uzaklaştı. Ben şahsi olarak kentteki bazı cemaatlerle görüşüyorum fikrimi söylüyorum. Malatya'da cemaatlerle ilgili mesele onlar o makamda oturmasınlar biz oturalım. Bugün Malatya'da belediyeyi bir dernek yönetiyor denilsin, fakat cemaat olarak konuşulmasın. Her cemaat aldığına değil de yetiştirdiğine bakması lazım. Cemaatler ve derneklerin asli görevleri sulandırılmış.
NETHABER: Ne oldu bu Milli Gençlik Vakfı (MGV) ruhuna?
OSMAN MARASALI: TÜRGEV ve TÜGVA ile görüşüyorum, Milli Gençlik Vakfındaki ruh bizde yok diyorlar. Bizim bir davamız vardı, hedefimiz vardı; Biz Siyonizmler mücadele edeceğiz, bu Siyonizm bitmeden kurtuluşa eremeyiz. Bu arkadaşlar bizim partinin mensubu olsun, daha iyi bir yatak verelim derdindeler. Bugün davası olan partiler yüzde 1,2 ilerde gezerken, davasız, fikriyatı olmayanların aldığı oy oranlarının da sosyolojik açıdan irdelenmesi gerekiyor.
NETHABER: Ne yani MHP'nin, CHP'nin, İYİ Parti'nin bir politikası yok mu?
OSMAN MARASALI: MHP'nin bir iç-dış politikası yok. Bir ekonomi politikası yok. Sadece duygusal bazla oy veriyor vatandaş MHP'ye. İYİ Parti sadece tepkisel oy alacak. CHP iktidara gelse AKP'nin izlediği ekonomi politikasının dışına çıkmaz. Kemal Derviş politikası zaten yürüyor şimdi. Biz politikalara karşıyız. Bu politikalar insanlara huzur, saadet getirmiyor.
NETHABER: Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday görüşmeleriniz var mı?
OSMAN MARASALI: Malatyalıların işte aday budur diyecek şekilde lanse edecekleri 3 isimle görüşüyoruz. Bu isimler projeci, popülist yaklaşmayan, hizmet sevdalısı, kapasiteli isimlerdir. Bu 3 arkadaştan biriyle mutabık kalacağız. Mevcut başkanlar değil emin olun bu 3 isim. Halk zaten mevcutları istemiyor. Büyükşehir'i Allah'ın izniyle kazanacağız. AK Parti geçen seçimde, Rabia işaretiyle kazandı. Bakınız şuanda belediye dedikodu kaynıyor. Biz emaneti ehline vereceğiz, belediye de adalet sağlayacağız. Biz milletle toplantılar yapacağız, dertlerini dinleyeceğiz, taziyesine, cenazesine, düğününe gideceğiz, hizmet edeceğiz. Belediyecilikte yine standart getireceğiz. Halk mili görüş belediyeciliğini görüyor.
NETHABER: Başkanım hiç lafı uzatmadan direk soruyorum Ahmet Münir Erkal aday mı?
OSMAN MARASALI: Ahmet Münir Erkal aday olur mu bilmem. Biz kendisine adaylık teklifi etmedik. Partimizde Genel Başkan danışmanlığı yapıyor. Her hizmetin belirli bir dönemi var. O açıdan Erkal'in üstünde projeleriyle, yönetimiyle bütün Malatyalıların sevgisini kazanacak bir partici değil bir Malatyalı olarak isimlerle görüşüyoruz. Malatya'daki bu çekişmeyi sonlandıracağız. Belediyeyi yeniden kurumsallaştıracağız.
NETHABER: Siz konuşmanızda mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı hizmet etmemekle mi suçluyorsunuz?
OSMAN MARASALI: Ahmet abi hiçbir şey yapamadı demiyorum, bir vicdansızlık olur kendi çapında bir şeyler yaptı fakat bu standartların üzerine çıkaracak kenti sürüklememiz, geliştirmemiz lazım. Sanayisiyle, adaletiyle, mimarisiyle yaşanılabilir bir Malatya oluşturmamız lazım.