Sıkıntı çekiyoruz

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Malatya İl Temsilcisi Nurettin Kaplan, Engelli çalışanların engel gruplarına göre, bulundukları kurumlarda doğru pozisyonlarda çalıştırılmadıklarına dikkat çekerek, bunun sıkıntısını fazlasıyla gördüklerini söyledi.

Kamuda çalışan engelliler tarafından kurulan, Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Malatya'da istişare toplantısı gerçekleştirdi. Kentteki bir restoranda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan sendikanın Malatya İl Temsilcisi Nurettin Kaplan, 1 Mayıs'ın çok anlamlı ve özel bir gün olduğunu ifade ederek, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutladı. Kaplan, “Sendika olarak 3 aydır Malatya'da aktif olarak faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. Türkiye'ye yeni bir sendikacılık adımıyla yeni bir anlayışla girmiş bulunmaktayız. Engellilerin kamuda değer verildiği, engelsizlerin kendilerine yer bulabileceği çok özel ve çok anlamlı bir sendikanın kuruluşu ve bundan sonrası için çok önemli bir ihtiyaç duyduğumuz bir alandı. Ve şuanda bu alanı kapatmak için kamuda çalışan engelli kardeşlerimizin bulundukları kurumlardan engelsiz bir şekilde daha verimli daha rahat bir şekilde çalışabilmeleri için artık sendikamız bunun için çalışacaktır. Biliyorsunuz psikolojide bir anlayış vardı. Biz işyerlerinde ne kadar mutluysak, evimizde ailemizle çocuklarımızla o kadar iyi olacağız. İşyerinin stresi mutlaka eve yansır ama biz daha mutlu bir aile, mutlu bir personel, mutlu bir Türkiye için yeni bir atılım içerisindeyiz. Ve bugün belki sayımız 60-70-80'dir ama ben bu sayıya şuanda 10 bin-100 bin gözüyle bakıyorum. Çünkü bizi önemsediler, bizi anladılar ve biz onları çok daha iyi anlayacağız” dedi.

Engelli hizmetli görmek istemiyoruz

Bazı idarecilerin yanlış tutumlarından dolayı kamuda engelli ve engelsiz çalışanların çok mutlu ve verimli bir şekilde görevlerini yerine getiremediğini söyleyen Kaplan, “Engelli kardeşlerim engel gruplarına göre, bulundukları kurumlarda doğru pozisyonlarda bazen çalıştırılmadılar biz bunun sıkıntısını fazlasıyla işitiyoruz. Biz artık bunu daha doğru bir şekilde daha sağlıklı bir şekilde işlemesi için varız, bu alandayız, biz artık Türkiye'nin her noktasında yer alacağız. Malatya'da kamuda çalışan engelli ve engelsiz tüm kardeşlerim, bundan sonra asla hiçbir zaman sahipsiz değilsiniz, asla kimsesiz ve yalnız değilsiniz. Sizi önemseyen, size değer veren bir sendika var, o da Malatya Engelsiz Eğitim-Sen'dir. Sizlerle var olacağız, sizlerle büyüyeceğiz, sizlerle bu gücü kuracağız. Ben buna inandım ve sizlerin de inanmasını istiyorum. Kamuda çalışan engelli ve engelsiz arkadaşlarımızla birlikte, bir bütün olarak, genel mesleki, gerek eğitimsel, gerek sosyal ve kültürel olarak birçok kazanım sağlamak derdindeyiz. Kamuda çalışan engelli hizmetli görmek istemiyoruz artık engelli vasfı diye bir şey yok” dedi.

10 kişiden bir kişi engelli

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici ise, böyle bir sendika kurulmasına neden ihtiyaç duyulduğunu anlatarak, “Şuanda bir engelli olarak bir lisede görev yapmaktayım. Yıl 2010 Eylül ayında yardımcı hizmetli kadrosunda işe başladım. O sürece kadar işe girmek için gerçekten büyük gayretler sarf ettim. İşe girdiğimde büyük bir sevinç, büyük bir heyecan ama çok uzun sürmedi ne yazık ki. Bizleri yani engellileri anlamayan bir idareci tarafından sürekli bir yıl boyunca bu soruna maruz bırakıldım. Ankara'da derdimi anlatabiliyordum fakat Çorum'da bu idareci ile karşılaştığımda senin engelli olman benim sorunum değil, senin sorunun sözlerini sarf ederek, eğer bu işi yapamıyorsan istifanı ver diyerek sürekli beni yıldırma politikası içerisine koydu. Farklı bir okula gittim yine aynı tutum yine aynı davranış. Ve dedim ki o zaman sivil toplum kuruluşları içerisinde yer alalım ki, böyle yapan kişiler için de bir yaptırımımız olsun dedik. Farklı sendikalar örgütlenmeye başladık. Ülke nüfusuna baktığımızda nüfusu oluşturan her 10 kişiden bir kişinin engelli olduğu gerçeği vardır. 25 milyon insanız, bunu aileler ile birlikte söylüyorum. Engelli bireylerin toplumsal yaşamda karşılaşmış oldukları olumsuzluklardan ne yazık ki etkilenmekteyiz. Bizler sizlerle büyüyeceğiz.

Bakmadan Geçme