Şekerpare kayısı reçeli nasıl yapılır?
Malatya, Türkiye'nin en önemli kayısı üretim merkezlerinden biridir. Burada yetişen kayısılar, hem lezzetleri hem de aromaları ile ünlüdür. Şekerpare kayısı reçeli de, Malatya'nın en sevilen yöresel lezzetlerinden biridir. Peki Şekerpare kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi...
Şekerpare kayısı reçeli, Malatya'da yetişen kayısıların şekerle kaynatılması ile yapılır. Kayısıların taze ve sulu olması, reçelin lezzetini artırır. Şekerpare kayısı reçeli, genellikle kahvaltılarda ekmekle birlikte tüketilir. Ayrıca, tatlılara ve dondurmalara da katılabilir.Nefis Yemek Tarifleri sitesinden aldığımız bilgiye göre, Şekerpare kayısı reçeli şu şekilde yapılır:
Taze Şekerpare Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
• 5 kilo taze kayısı
• 3 kilo toz şeker
• Yarım limon
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Taze Şekerpare Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
• Kayısılar yıkayıp dilediğiniz şekilde doğrayın.
• Üzerine şekeri ekleyin kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyin.
• Ertesi sabah üzerine suyu da ekleyip ateşe alın.
• Bir saat kadar kontrollü pişirin.
• Pişirme süresinin yarısında limon ve limon tuzunu ekleyin.
• Kıvamı kontrol etmek için bir kaseye alıp soğutun.
• Kıvam dilediğiniz gibi ise altını kapatıp soğumaya bırakın.
• Daha sonra kavanozlara alıp dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.